BRZI UŠTIPCI KOJI NE UPIJAJU ULJE: Spolja HRSKAVI, unutra MEKANI, svi će vam tražiti recept!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj način pripreme morate da probate.

BRZI UŠTIPCI KOJI NE UPIJAJU ULJE: Spolja HRSKAVI, unutra MEKANI, svi će vam tražiti recept!

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Uštipci

Probali smo mnogo različitih recepata za uštipke, ali bakin recept definitivno se ističe kao najbolji i najjednostavniji! Manje je često više, a to ćete i sami osetiti kada probate ove ukusne uštipke. Ovaj starinski recept je brz, jednostavan, i najbolje od svega, testo ne upija previše ulja.

Uštipci su puni tradicionalnog šarma, mirisni, mekani, i ne ostavljaju masan osećaj. Možete ih poslužiti uz slane ili slatke priloge jer imaju neutralan ukus. Preporučujemo da napravite jednu polovinu sa kajmakom ili sirom, a drugu polovinu sa džemom i posutom šećerom u prahu. Ovi uštipci su toliko ukusni da ih možete jesti i samostalno ili uz jogurt, te je ovo savršeni doručak ili večera.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ SUPER KELINCHAK

Vreme je da probate ove uštipke

Uštipci koji ne upijaju ulje

Potrebni sastojci:

  • 500g brašna
  • 300ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • Ulje za prženje

Priprema:

U 500g brašna dodajte kašičicu soli i dobro promešajte.

U veću posudu sipajte 300ml mlake vode, dodajte kašičicu šećera i kesicu suvog kvasca. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 5-10 minuta na toplom mestu da se kvasac aktivira.
Kada se kvasac aktivirao, postepeno dodajte brašno u vodu i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Prekrijte testo krpom ili providnom folijom i ostavite na toplom mestu da naraste.
U dublju šerpu sipajte ulje tako da uštipci mogu da plivaju prilikom prženja. Zagrejte ulje na jačoj temperaturi, a zatim smanjite na srednju pre prženja.
Uzmite dve kašike, umočite ih u ulje, i vadite testo iz posude spuštajući ga u zagrejano ulje. Kašike umočite u ulje pre svakog vađenja testa kako bi se testo lakše odvajalo.
Kada jedna strana uštipaka porumeni, okrenite ih na drugu stranu i pržite dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Gotove uštipke izvadite iz ulja i ocedite ih na kuhinjskom papiru ili salveti kako bi se oslobodili viška ulja.
Poslužite tople uz kajmak, sir, pekmez, med, ili džem, u zavisnosti da li želite slane ili slatke uštipke. Uživajte u ukusnom domaćem obroku!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading