OVAKO TURCI SPREMAJU HLEB: Više liči na LEPINJE, filuju se po izboru i SVIMA se sviđaju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept za pravi turski hleb.

OVAKO TURCI SPREMAJU HLEB: Više liči na LEPINJE, filuju se po izboru i SVIMA se sviđaju!

Foto: YouTube/Fast & Easy Recipes

Turske lepinje ili kako to oni zovu hleb odlične su uz ćevape, kao dodatak jelu ili kao osnova za doručak. I da ih jedete samo uz jogurt, sigurno će vam se dopasti, a testo se priprema izuzetno jednostavno i lako. U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • 570 grama brašna
  • 400 mililitara vruće vode
  • 3 grama šećera
  • 5 grama soli
  • 100 grama otopljnog putera
  • 50 mililitara ulja

Foto: YouTube/Fast & Easy Recipes

Recept za tuske lepinje

Priprema:

U činiju sipajte prosejano brašno. U drugu činiju sipajte vruću vodu i kašiku šećera, a malo više od kašike soli. Postepeno dodajte brašno, a onda zamesite rukama. Testo formirajte u činiji, a onda prebacite na radnu površinu i oblikujte rukama. Vratite ga u činiju, pokrijte provinom folijom i ostavite tako 15 minuta. Nakon što je prošlo 15 minuta brašno prospite po radnoj površini, prebacite testo, a onda ga podelite na dva dela. Potom testo isecite na osam delova i od svakog napravite lopticu. Loptice stavite na jedan tanjir, pokrijte providnom folijom i ostavite tako još 15 minuta.

Svaku lopticu razvucite da bude kao tanka lepinjica. Potom razvucite testo što više možete. Ulje dodajte u otopljen puter. Sjedinite sve kašikom. Premažite testo koje ste razvukli samo sa jedne strane, a onda napravite tanku i dugačku rolnicu od testa. Formirajte puž od testa, a onda ga rasklagijajte kako bi bio što tanji kao na fotografiji. Potom odložite testo kada ste sve loptice formirali u puža. Nakon toga puževe rasklagijajte da budu još tanji.

Pržite na vrelom puteru sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading