OVAJ NAPITAK ORHIDEJE VOLE VIŠE OD VODE: Sigurno imate TO u kući, dve kašike će biti dovoljne!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.03.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj trik morate probati.

OVAJ NAPITAK ORHIDEJE VOLE VIŠE OD VODE: Sigurno imate TO u kući, dve kašike će biti dovoljne!

Foto: pixabay.com

Orhideje se smatraju za veoma osetljive sobne biljke i teske za gajenje. Pojedine sorte se, medjutim uz malo vecu paznju i negu mogu gajiti i u domu. Za gajenje treba izabrati sorte koje ce u prostoriji imati dovoljno svetla, toplote i vazdusne vlage, tako da ce uz pravilnu negu postati zanimljiv detalj u enterijeru.

Uzgoj zdravih zelenih listova orhideje koja neprestano cveta može biti izazovan zadatak, ali postoji jednostavan trik koji može zauvek promeniti izgled vaših orhideja. Pored svetlosti i dohrane, zalivanje orhideja je ključni faktor za uspešan uzgoj.

Republika

Foto: pixabay.com

Orhideje su veoma lepe ali osetljive za održavanje

Zeleni čaj umesto vode


Jedan od neobičnih trikova za uzgoj orhideja koje kasne u razvoju je zalivanje zelenim čajem umesto običnom vodom. Količina zelenog čaja treba da bude umerena, sa maksimalno dve kašike na dan, i važno je izbegavati zalivanje tokom vikenda. Ovaj trik takođe može biti efikasan i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu, poput ruža.

Neobična osetljivost orhideja

Orhideje su poznate po svojoj osetljivosti i često izazivaju poteškoće ljubiteljima cveća. Različiti uzgajivači primenjuju različite tehnike, poput držanja orhideje na direktnom suncu ili zalivanja sa odstajalom vodom koju kasnije izlivaju iz podmetača. Ipak, kod nekih vrsta orhideja ne postoji univerzalno pravilo za uspešan uzgoj.

Uz upotrebu ovog trika i pridržavanje najvažnijih pravila uzgoja, vaša orhideja će imati veće šanse da ponovo procveta. Ovaj jednostavan savet može značajno unaprediti izgled i zdravlje vaših orhideja, pružajući vam priliku da uživate u prelepim cvetovima ove kraljice među cvećem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading