PET NAMIRNICA JE NAJBOLJE JESTI NA "PRAZAN STOMAK": Daće vam ENERGIJU za ceo dan, dugo će vas držati sitima!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.02.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna namirnica je mnogima omiljena.

PET NAMIRNICA JE NAJBOLJE JESTI NA "PRAZAN STOMAK": Daće vam ENERGIJU za ceo dan, dugo će vas držati sitima!

Foto: Shutterstock

Doručak je obrok koji nam pruža energiju za sve aktivnosti tokom dana, stoga je važno izabrati namirnice koje će nam obezbediti potrebne nutrijente. Nutricionisti preporučuju nekoliko namirnica koje su pune vitamina, bogate antioksidansima i imaju pozitivan uticaj na probavu.

Orašasti plodovi

Bademi i orasi su izvor zdravih masti i pružaju dugotrajnu energiju. Bademi su posebno bogati vitaminom B2, B3, kalijumom, magnezijumom, kalcijumom i vitaminom E, čineći ih odličnim izborom za doručak.

Republika

Foto: Shutterstcok

Veoma je važno šta ujutru pojedete na prazan želudac


Jaja

Jaja su najbolji izvor vitamina i podižu nivo energije. Međutim, nutricionisti ističu važnost ograničenja unosa jaja, uprkos njihovoj hranljivoj vrednosti.

Jogurt

Jogurt sadrži probiotike koji poboljšavaju zdravlje creva i jačaju imunitet. Takođe, bogat je kalijumom, fosforom, riboflavinom, jodom, cinkom i vitaminom B5, B12.

Med

Prirodni šećeri u medu pružaju energiju i poseduju antibakterijska svojstva. Osim toga, med je bogat vitaminima, mineralima i hranljivim sastojcima koji pomažu u borbi protiv različitih oboljenja.

Čia semenke

Čia semenke su bogate vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima, čineći ih odličnim izborom za doručak. One su posebno korisne za sistem za varenje i pružaju dovoljnu količinu vlakana, delujući kao veoma dobar probiotik. Global Influence Magazine preporučuje čia semenke kao deo zdravog doručka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading