U ISTOM DANU MILIJARDERU UBILI TROJE DECE: Posle tragedije desilo im se čudo života, sve se PREOKRENULO (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je jedan od najmlađih milijardera na listi najbogatijih Sandej Tajmsa.

U ISTOM DANU MILIJARDERU UBILI TROJE DECE: Posle tragedije desilo im se čudo života, sve se PREOKRENULO (FOTO)

Foto: Credit: Martin Hoien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

April 2019. godine obeležen je strašnom tragedijom za danskog milijardera Andersa Holča Povlsena, kada je u terorističkom napadu na Šri Lanku izgubio troje svoje dece. U bombaškom napadu na tri crkve i hotel istovremeno, poginule su njegove ćerke Alma (15) i Agnes (12) i sin Alfred (5), dok je njegova ćerka Astrid preživela.

Novi početak

Iako su ih slomile tragedije, godinu dana kasnije, porodica Povlsen je primila dobre vesti. Danski milijarder i njegova supruga En Storm Pedersen dobili su blizance početkom 2020. godine. "Dva mala čuda“, reči su kojima su Anders i Ana opisali devojčice rođene 12. marta 2020. u Danskoj.

Foto: Credit: Martin Hoien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Milioner je u jednom danu izgubio troje dece


Anders Holč Povlsen 

Anders Holč Povlsen je vlasnik ASOS-a i bestselera, akcionar Zalanda, najbogatiji Danac i jedan od najmlađih milijardera na listi najbogatijih Sandej Tajmsa. Prošle godine se našao i na Forbsovoj listi najbogatijih sa bogatstvom od 13,6 milijardi funti. Pored toga, vlasnik je najvećeg imanja u Škotskoj, gde ima zemljište koje se prostire na više od 200.000 hektara, a koje želi da očuva kroz projekat Vildland, obnavljajući ugrožene vrste i staništa. 

- U našem domu u Glenfešiju, i En i ja, naša deca i roditelji, uživali smo u dubokoj povezanosti sa tim prelepim pejzažom. Kako je naše imanje raslo i naša vizija postajala jasnija, odlučili smo da sve spojimo u projekat koji zovemo Vildland. To je naša velika i doživotna posvećenost, ne samo nama već i škotskom narodu i prirodi, posvećenost u koju snažno verujemo. Želimo da obnovimo delove planina, vratimo ih u prvobitno stanje i saniramo štetu koju je čovek naneo. Brojna su osetljiva svojstva koja imaju divnu priliku da ih obnove i vrate u život. Postoje i arheološki značajni objekti koje smo u obavezi da zaštitimo. Naša vizija je da projekat Vildland pruža sigurnost i trajnu vezu ne samo onima koji žive na ovim prostorima, već i širim zajednicama. Radimo na potpuno održivom modelu; sve u skladu sa projektom koji je duži od onoga što ćemo En i ja iskusiti tokom života - napisao je on.

Foto: Credit: Tariq Mikkel Khan / AFP / Profimedia

Andres Holč je posle tragedije dobio dve ćerke



Porodični biznis i životna filozofija

Andersov poslovni put započeo je kada je njegova porodica otvorila porodičnu prodavnicu u malom danskom gradu Ringkobingu 1975. godine. Danas, zajedno sa suprugom, vlasnik je poznatog brenda Jack&Jones. Iako retko daje intervjue, Anders je jednom prilikom izjavio da "nije sve u novcu" i izrazio čuđenje zbog medijske fascinacije njegovim životom i uspehom, piše "Insider".

Danas, porodica Povlsen živi tihim i povučenim životom u Konstantinsborgu u Danskoj, a Anders se retko pojavljuje u medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading