RECEPT ZA SLANE GALETE: Savršene su za doručak, užinu ili večeru, a napravićete ih za tili čas

Autor:

Lifestyle

25.09.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni bakin kolač ili takozvani kolači na tuč u slatkoj verziji mnogima su omiljeni slatkiš, a ništa manje nije ukusna ni slana verzija.

RECEPT ZA SLANE GALETE: Savršene su za doručak, užinu ili večeru, a napravićete ih za tili čas

Foto: shutterstock

S obzirom na to da se prave od sastojaka koje gotovo sve domaćice imaju u kući, slane galete su savršeno rešenje za doručak, užinu ili večeru.

Recept je toliko jednostavan da ga mogu napraviti i apsolutni početnici u kuhinji.

Sve što vam je potrebno za pripremu slanih galeta su brašno, prašak za pecivo, ulje, so i jogurt, a po želji u testo možete da dodate kim, susam, mak, laneno seme…

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 250 ml ml ulja
  • ravna kašičica soli
  • kim, susam, mak (po želji)

Priprema:

U činiju sipajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte jogurt i ulje i sve dobro sjedinite varjačom, a onda umesite testo tako da nema grudvica. Po želji, dodajte kim, susam, mleveni mak, lan...

Od dobijene smese napravite kuglice veličine oraha, pa ih spustite u dobro zagrejan aparat za galete i pecite.

Da bi galete što duže ostale sveže, preko posude u koju ćete ih odložiti stavite prozirnu foliju ili običnu kesu.

Ovako pripremljene galete možete da poslužite uz bilo koji slani namaz - paštetu, ajvar, krem-sir, pavlaku... Mogu, takođe, da posluže i kao osnova za sendviče sa majonezom, šunkom, kečapom... Uz čašu jogurta biće odlično rešenje za doručak ili večeru.

Možete ih, takođe, poneti na posao ili spakovati deci za užinu.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading