RECEPT ZA TORTILJE IZ TIGANJA: Bez kvasca i korišćenja oklagije - ukusne i mekane!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.07.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za mere je najbolje koristiti šolju srednje veličine.

RECEPT ZA TORTILJE IZ TIGANJA: Bez kvasca i korišćenja oklagije - ukusne i mekane!

Foto: YouTube/ Moj Kutak

Tortilje možete servirati uz neki namaz i šunku, a najbolji je ukus ako se kombinuju uz hladan jogurt. Pripremaju se brzo i jednostavno, zato uživajte u toplom testu za doručak ili večeru, a odlične su i kao dodatak za ručak.

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte jednu šolju brašna, kašiku soli, tri kašike ulja i 180 mililitara vode, a potom sve promešajte. Najbolje je da kašikom sjedinite testo. Dodajte još jednu, do dve šolje brašna i ne više od toga, a onda rukom umesite testo. Prvo sve sjedinite u posudi, a onda prebacite testo na radnu površinu i mesite.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Helly's Simple Recipe

Pita od tortilja - parče

Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo i nastavite da mesite još par minuta. Formiranu loptu od testa prebacite u posudu, pokrijete providnom folijom i ostavite deset minuta da testo naraste. Testo podelite na osam loptica. Svaku lopticu posebno razvucite rukama.

Preko svakog razvučenog testa stavite malo brašna. Zagrejte ulje u tiganju te na vrelo ulje ređajte testo i pecite sa obe strane dok ne porumeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading