PITA BEZ KVASCA I PRAŠKA ZA PECIVO: Recept direktno iz Turske razlikuje se od našeg, a svi ga traže!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.07.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pita je toliko dobra da ćete poželeti odmah da je jedete!

PITA BEZ KVASCA I PRAŠKA ZA PECIVO: Recept direktno iz Turske razlikuje se od našeg, a svi ga traže!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Kuhinja Valentina Mašković

Turska pita sa mesom odličnog je ukusa, prava "poslastica" za sve ljubitelje mesa, ali i malo jače hrane.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Kuhinja Valentina Mašković

Turska pita sa mesom

Pogledajte recept u nastavku:

Priprema:

U 500 do 600 grama brašna stavite dva cela jajeta i jedno žumance, a potom dodajte oko 2 decilitra mleka. Zamesite testo, potom ga premesite na radnoj površini, a onda podelite na četiri dela. Nakon toga formirajte od svakog dela testa po jednu lopticu. Stavite ih u plastične kese i ostavite da stoje oko 30 minuta. Potrebno vam je oko 300 grama mlevenog mesa, oko tri glavice crnog luka i praziluk. U činiju sipajte so, luk i mleveno meso, a takođe dodajte i začine koje volite. Dodajte malo ulja u meso, a za kasnije vam treba 100 mililitara ulja i 100 grama putera. Tanko razvijete prvu loptu i napravite od nje trougao. Drugu loptu takođe lepo rasklagijajte. Na tu stavite otopljen puter i ulje, preko celog testa, ali nemojte potrošiti sve. Potom, stavite onaj trougao koji ste prvobitno napravili preko testa. Poenta je bila da prvo testo savijete u trougao da biste mogli lakše da ga prebacite preko druge rasklagijane lopte, a da se ne pocepa. 

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Kuhinja Valentina Mašković

Puž ovako treba da izgleda pre nego što se rasklagija

Preko druge rasklagijane kore stavite ponovo otopljen puter i trećinu mesa. Stavite treću koru a onda ponovo meso, onda i ostatak kore i meso na vrh. Savijete sve u rolnicu i oblikujte u puža. Premestite pitu na papir za pečenje i malo rasklagijajte. Zagrejte rernu na oko 190 stepeni, a onda premažite pitu žumancetom koje je ostalo.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading