RUČAK KOJI JE SPREMAN DOK SE ISTUŠIRATE: Hrskava slaninica je najlepša kada se prelije ovim tajnim sastojkom

Autor: N.J.

Lifestyle

04.07.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već sutra možete pripremiti ovaj odličan obrok!

RUČAK KOJI JE SPREMAN DOK SE ISTUŠIRATE: Hrskava slaninica  je najlepša kada se prelije ovim tajnim sastojkom

Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Preukusan ručak sa slaninom i krompirom ne može biti greška. Sve zajedno daje pun i bogat ukus ovom jelu. Odlično je što sastojke možete sami menjati i kombinovati onako kako vam odgovara. Zato, ovo obavezno probajte.

Priprema: Dva parčeta slanine iseckajte na kockice i kratko propržite. Nije potrebno da dodajete ulje. Krompir oljuštite i iseckajte na sitne kockice. U jednu šerpu sipajte vodu, posolite je i stavite krompir da se kuva. Kada voda provri krompir kuvajte još desetak minuta. Dodajte malo ulja u tiganj u kom ste pržili slaninu i dinstajte luk. Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu.

Posudu nauljite, a potom sipajte krompir i narendajte malo kačkavalja preko krompira. Možete prodinstati i malo povrća ako želite da jelo bude bogatije.

Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ručak od krompira i slanine tek ispečen

Preliv:

Dva jaja umutite kašikom i dodajte tri do četiri kašike kisele pavlake. Ako ste dinstali povrće dodajte preko mesa, ako ne, preskočite taj korak. Preliv sipate preko mesa i zagladite, a za lepši ukus na vrh stavite malo svežeg paradajza. Odozgo narendajte još kačkavalja i neka se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Na vrh pospite isprženu slaninicu.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading