SOČAN KROMPIR I MLEVENO MESO: Bogato jelo za celu porodicu, nestaje sa stola za čas!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.06.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako želite jelo koje je bogato kako izgledom, tako i ukusom ovo je pravi recept za danas!

SOČAN KROMPIR I MLEVENO MESO: Bogato jelo za celu porodicu, nestaje sa stola za čas!

Foto: YouTube/Sace Recepti

Jedna domaćica podelila je malo drugačiji recept za jelo od mlevenog mesa i krompira. Izuzetno je jednostavno i za čas spremno za služenje. Nema mnogo muke, sastojci se samo poređaju, a potom peku. Pogledajte recept u nastavku.

Sastojci: 1,5 kilogram mlevenog mesa, 1,5 - 2 kilograma krompira, jedna veća glavica luka, 2 - 3 čena belog luka, 2 - 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, malo peršunovog lista, jedno jaje, gauda sir ( kačkavalj), biber, začinska paprika i so.

Takođe i paradajz sos uz malo vode ako je gust za preliv, dodati od začina bosiljak i origano.

Crni i beli luk oljuštite i istnite, najbolje u secku. Sitno seckani luk dodati u mleveno meso, jedno jaje, peršun, ulje, brašno, so, malo crvene začinske paprike, bibera ili začine po želji. Rukom sjedinite meso sa začinima i brašnom otprilike dva do tri minuta. Rernu uključite na 220 stepeni.

Foto: YouTube/Sace Recepti

Jelo od krompira i mlevenog mesa

Krompir skuvajte i isecite ga kad se ohladi na štapiće. Ruke navlažite uljem, uzmi komad smese i formirajte tanje pljeskavice, a potom u sredinu stavite komadić krompira i komadić sira. Ređajte u pleh u kom ćete peći jelo. Ostatak krompira prelijte uljem, dodajte začin po želji najbolje so i začinsku papriku. Meso stavite u obliku Sunca, a krompir u sredinu.

U jednu šolju sipajte paradajz sos, najbolje da sami odlučite koliko ćete sosa, a koliko vode. Od začina u paradajz sos sipajte bosiljak (dva prstohvata) i malo origana (jedan prstohvat), izmešajte i sipajte malo ulja u sos (jedna kašika). Tim sosom prelijte meso, ne krompir.

Foto: YouTube/Sace Recepti

Ispečen ručak

Da vam ne bi zagorelo stavite pek papir preko koji je navlažen. 

Peče se oko 55 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading