ŠOK OTKRIĆE: Nenad Steljić se družio sa Srpkinjom koja je pronađena mrtva na ulici u SAD?!

Autor: Blic, Republika

Hronika

30.04.2018

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Steljić (30) koji je prošlog petka uhapšen u Americi, kada ga je policija zaustavila zbog telefoniranja u toku vožnje a onda kod njega pronašla 70 kilograma marihuane, već godinama radi na plantažama marihuane u San Francisku.

RepublikaFoto: www.facebook.com
Nenad Steljić i Dragana Šolaja

Kako prenose beogradski mediji, Steljić je u Ameriku došao pre više od 10 godina.

- Nenad je 2008. godine aplicirao za azil i od tada je ostao ovde. Došao je sa 19 godina i kao student radio poslove kao što su selidbe nekoliko meseci, zatim je bio perač sudova u jednom restoranu - kaže Srejićev prijatelj koji je želeo da ostane anoniman.

Međutim, nakon nekoliko godina preko prijateljskih veza otišao je u brda San Franciska, na plantaže marihuane koje su u vlasništvu bugarskih imigranata.

- Na plantažama marihuane već četiri-pet godina radi kao rasadnik. Tu takođe rade i Crnogorci, Makedonci. Radom u poljima oni zarade i po 5-7.000 dolara mesečno - kaže izvor Blica. 

Međutim gazde Bugari ubrzo svojim radnicima ponude tri puta veću platu za posao mimo zakona zbog kog je i Steljić završio u pritvoru i zbog kog mu preti kazna od 48 godina zatvora.

- Bugari im ponude da veliku količinu marihuane prevezu u državu u kojoj ona nije legalizovana, kao na primer Njujork, u kojoj je cena mnogo veća nego u Kaliforniji gde je korišćenje marihuane legalizovano - dodaje on.

Steljić se više od godinu dana bavio transportom ove droge i praktično nije imao prebivalište, već je stalno bio na putevima Los Anđelesa, Kolorada ka Njujorku.

Da se Dragana Šolaja, državljanka Srbije pronađena omamljena ispred stana jednog Bugarina koja je od posledica još uvek nepoznatog opijata preminula, i Nenad Steljić poznaju otkrile su društvene mreže ovo dvoje ljudi. Steljić i Šolaja, po svemu sudeći oboje su živeli u Majamiju, i bili su prijatelji na društvenim mrežama.

Sudeći po tome oni su se i poznavali, jer je Šolaja označila nekoliko Steljićevih fotografija da joj se sviđaju i to onima od 2017. godine, kada je on već uveliko bio u Americi.

Državljanka Srbije Dragana Šolaja (24) preminula je pre dve nedelje u bolnici u američkom gradu Fortuna u Kaliforniji ali uzrok njene smrti još nije poznat.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Stell Ne

Američka policija danima istražuje ovaj misteriozan slučaj, pošto je Dragana, koja je iz jednog mesta pored Novog Sada, otišla je pre nekoliko godina u Ameriku na program “Work and travel”.

Devojka je nađena 11. aprila, nešto pre sedam sati ujutru, na kućnom pragu jednog Bugarina, koji je detektivu rekao da je ne poznaje. Dragana je odmah prebačena u bolnicu u Fortuni, međutim preminula je dva dana kasnije.

Sve vreme bila je u teškom stanju i nije bila sposobna da ispriča šta joj se dogodilo.

Policiji je navodno prijavljeno da je delovala kao da je konzumirala alkohol ili drogu, što su njeni prijatelji demantovali, rekavši da ona nije koristila nikakve supstance, da je bila sportista, i da je retko i pila.

Dragana je navodno pronađena u ulici koja je puna motela u gradu u kom živi manje od 12.000 stanovnika. Obdukcija pokazala da je Dragana preminula najverovatnije omamljena nekom vrstom opijata za koji se i dalje utvrđuje šta je, te i kako je dospeo u krvotok nesrećne devojke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading