"ŠTA JE IVANA TRAŽILA TU SA DANKOM": Komšija ispričao šta misli o nestanku male devojčice, pa otkrio - "POSLEDNJI PUT JE BILA TU KAO DETE"

Autor: M.Bajić/A.K.Grujić

Hronika

02.04.2024

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve patrole i dalje se nalaze na mestu gde je Danka nestala.

"ŠTA JE IVANA TRAŽILA TU SA DANKOM": Komšija ispričao šta misli o nestanku male devojčice, pa otkrio - "POSLEDNJI PUT JE BILA TU KAO DETE"

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Danka Ilić (2) iz Bora, nestala je u utorak oko 13 časova, u trenutku kada je njena majka drugom detetu davala vodu. Tog dana, ona je na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosu vezanu u rep. Nakon Dankinog nestanka u Srbiji se po prvi put oglasio Amber Alert pod nazivom "Pronađi me".

Ekipa Republike se i danas nalazi u Banjskom polju. Tamo smo zatekli samo dve patrole koje obezbeđuju mesto sa kog je nestala Danka, odnosno kuću koja je u vlasništvu Ivanine porodice, kao i nekoliko komšija koji i dalje spekulišu šta se sa devojčicom dogodilo.

Jedan od njih, istakao je za Republiku da mu nekoliko poteza koje je učinila Ivana Ilić nisu i dalje jasni.

- Ona je decu dovela na deponiju koja nije očišćena minimum 10 godina! Nije mi jasno šta je tu imala da traži, deca sigurno u tom smeću nisu mogla da se igraju. Osim toga, ona je tu poslednji put bila kao dete - kaže začuđeni meštanin i dodaje:

- Njeni roditelji su imali pola Banjskog polja u tom delu gde je i taj plac, ali su sve prodali i ostala je samo ta vlaška pojata. 

Inače, austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primetio devojčicu koja liči na Danku u prisustvu dve žene, a Interpol je raspisao žutu poternicu za devojčicom.

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji.

Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ika

05.04.2024 20:43

Majka je izrazila želju, da ide tamo. Svakom sećanje spotakne, tamo gde odrastao da obiđe. Pa cak i one koji previše pametuju, odlaze na mesta decom. Izrazila je želju. Nije bila svesna da za par sekundi može se dogoditi nešto. Od mirnog sela, pretvoriti se pakao. Rekla sam jednom da čak u potrazi može biti neko povezan. Ispostavilo se da je tako.tuga

Odgovori 5 11