DETALJ ISPRED STANA PORODICE MALE DANKE VELIKA MISTERIJA! Pre samo nekoliko dana OVO je bilo u zgradi! (FOTO)

Autor:

Hronika

02.04.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazimo u osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, a reporteri Republike nalaze se u mestu gde je dete nestalo,

DETALJ ISPRED STANA PORODICE MALE DANKE VELIKA MISTERIJA! Pre samo nekoliko dana OVO je bilo u zgradi! (FOTO)

Foto: Republika, facebook, nemanja pancic, vladimir lukic

Danka Ilić, devojčica koja bi uskoro trebalo da napuni 2 godine, nestala je prošlog utorka u Banjskom polju u Boru, a potraga za njom traje već 8 dana.

Inspektori iz Uprave za kriminalističku policiju su danas završili sve provere koje su bile planirane za osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić u Banjskom Polju.

Nakon višesatnih obilazaka meštana i njihovih domaćinstava, inspektori su prvobitno posetili mesto gde je devojčica nestala. Zatim su u grupama zajedno sa policijskim službenicima obilazili kuće u Banjskom Polju.

Foto: Društvene mreže

Danka Ilić

Međutim, kako su meštani izjavili, nije bilo detaljne potrage na njihovim imanjima, već su inspektori postavljali rutinska pitanja. Nakon završetka posla, inspektori su napustili Banjsko Polje. Ovo su bile aktivnosti sprovedene danas u okviru potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić.

Republika je danas u Boru gde je pokušala da kontaktira sa roditeljima devojčice, ali ni danas niko nije otvarao vrata porodičnog stana. Umesto toga, ekipa je zatekla interesantan detalj na ulazu.

Naime, kako smo zabeležili, kamere koje su do pre samo nekoliko dana bile ispred vrata, danas su skinute, a, kako smo nezvanično saznali, policija u sklopu istrage veštači i kamere ispred stana.

Češlja se svaki detalj koji bi mogao da razotkrije tajnovit nestanak deteta, a naša ekipa danas se nalazi i u Beču, gde se sumnja da je moguće da je devojčica dospela.

Podsećanja radi, tokom vikenda se pojavio snimak devojčice koja neodoljivo podseća na Danku Ilić, a koji je zabeležen u Beču.

Snimak iz Beča

Kolege iz Austrije su dostavile srpskoj policiji informacije o antropološkom veštačenju snimka devojčice preko specijalnog softvera. Kroz ovaj proces, konture lica devojčice sa snimka upoređuju se sa Danke Ilić, koja je nestala. Takođe, analizira se i način hoda, dužina karlice, ruku i nogu.

Prema saznanjima Republike, postoji izuzetno visok stepen podudaranja. Međutim, ovi rezultati treba uzeti sa oprezom zbog kvaliteta snimka koji je snimljen u mraku i sa veće razdaljine. Očekuje se da će austrijska policija uskoro pronaći još detalja.

Trenutno se pregledaju snimci javnog prevoza, pre svega linije tramvaja pod brojevima 71 i 1, kako bi se utvrdilo kretanje osoba sa snimka. Podsećamo da potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora, traje već osam dana.

Dvogodišnja Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Šta je ambasador Srbije u Austriji otkrio za naš portal pročitajte OVDE.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Realno

03.04.2024 11:44

Koliko običnog sveta, koji pošteno radi ima kamere iznad vrata stana?