"BOLEĆE DOVEKA I TEĆI ĆE REKA SUZA ZAUVEK" Žrtve Koste Kecmanovića NIKADA neće biti zaboravljene! Ispred "Ribnikara" tužni prizori i NAJEMOTIVNIJI STIHOVI (FOTO)

Autor:

Hronika

22.03.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije jasno pokazuju da žrtve Koste Kecmanovića nikada neće biti zaboravljene. U znak sećanja i poštovanja, ljudi svih uzrasta i iz različitih delova zemlje dolaze da odaju počast nastradalima, ostavljajući cveće, plišane igračke i poruke saučešća.

"BOLEĆE DOVEKA I TEĆI ĆE REKA SUZA ZAUVEK" Žrtve Koste Kecmanovića NIKADA neće biti zaboravljene! Ispred "Ribnikara" tužni prizori i NAJEMOTIVNIJI STIHOVI (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić , privatna arhiva

Deset i po meseci nakon nezapamćenog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ulice ispred škole i dalje su prekrivene svećama, igračkama i porukama posvećenim nastradalim đacima i njihovom čuvaru. Građani Srbije jasno pokazuju da žrtve Koste Kecmanovića nikada neće biti zaboravljene.

Posebnu pažnju privlače deset četinara postavljenih kao simbol večnog života, koje su postavili prolaznici kako bi odali počast žrtvama. Ovi simboli, zajedno sa stihovima pesama koje su napisali prijatelji, rodbina i građani koji su bili svedoci tragedije, svedoče o dubokom osećanju tuge i sećanja na nevino izgubljen život.

Iako meseci prolaze, podrška zajednice i dalje je snažna. Građani dolaze da pale sveće i ostavljaju cveće i igračke kao znak sećanja i poštovanja. Ovaj kontinuirani gest solidarnosti pokazuje da tragedija nije izbledele u sećanjima ljudi, već je postala deo njihove zajedničke istorije.

Tužni prizori ispred škole svedoče o neizbrisivoj tugi koja je zahvatila celu zajednicu. Iako vreme prolazi, bol zbog gubitka nevinih života i dalje je prisutan u srcima mnogih. Sveća koja gori i cveće koje se redovno postavlja simbolizuju trajno sećanje na tragediju koja je zauvek promenila živote mnogih ljudi.

Ova tužna scena ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" svedoči o sećanju koje traje i o zajedničkoj želji da se ne zaborave žrtve ovog neopisivog masakra. Poruke poslate nastradalima i čuvaru škole izražavaju duboku tugu, ali i trajnu posvećenost da se ova tragedija nikada ne zaboravi.

Bilo je to u nekoj zemlji obespravljenih mučenika,

stradali su u jednom trenu čika Dragan i devet učenika.
Nestalo je sunca - zadrhtala srca.
Niz lica se slivala tišina...Buka je stala.
Poletelo je jato belih ptica iz duše, iz roditeljskog srca.
I sve je tako bolelo i boleće doveka.
I teći će reka suza zauvek. 
- glasi tekst jedne od najtužnijih pesama ispred OŠ "Vladislav Ribnikar"

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pesma ispred Ribnikara

 

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading