UŽAS KOD TUTINA! Deca pronašla bombu u selu i igrala se, pa je bacila na livadu - velika eksplozija potresla celo selo!

Autor:

Hronika

16.03.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opasna igra dece u selu Suvi Do

UŽAS KOD TUTINA! Deca pronašla bombu u selu i igrala se, pa je bacila na livadu - velika eksplozija potresla celo selo!

Foto: Shutterstock


U selu Suvi Do, u opštini Tutin, došlo je do veoma ozbiljnog incidenta kada je grupa dece pronašla eksplozivnu napravu koju su zatim neoprezno bacili na obližnju livadu. Prema izveštaju "Sandžak lajv", bomba je bila postavljena ispod automobila i samo pukom srećom izbegnuta je tragedija.


Prema rečima meštana, čitav događaj se odigrao u četvrtak veče, kada je primećeno nepoznato lice koje je vozilo "pežo karavan" sive boje u blizini seoske džamije. Nakon kratkog zadržavanja, vozilo je napustilo selo, a sumnja se da je bomba ispala sa automobila zbog lošeg stanja makadamskog puta koji vodi ka glavnoj seoskoj saobraćajnici.

- Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su se vernici u džamiji klanjali teraviju. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su deca našla u petak, neko vreme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vreme, sve dok jedan od starijih dečaka, nije bombu bacio na livadu, gde je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se celo selo zatreslo - rekli su meštani za "Sandžak lajv".



Dečja igra sa opasnom napravom

Deca su pronašla bombu u petak i, ne shvatajući ozbiljnost situacije, igrala se sa njom neko vreme. Nisu bila sigurna da li je reč o igrački ili pravoj bombi, pa su je čak i fotografisala pre nego što je jedan od starijih dečaka odlučio da je baci na livadu. Eksplozija je bila toliko snažna da je cela okolina osetila njen udar.


Ovaj incident izazvao je veliku zabrinutost i strah među meštanima sela Suvi Do. Lokalna policija odmah je intervenisala nakon eksplozije i sprovela istragu na mestu događaja kako bi utvrdila sve detalje ovog opasnog incidenta.

Ovaj događaj jasno ukazuje na ozbiljnu potrebu za boljom bezbednošću i nadzorom u ruralnim zajednicama, a istovremeno podseća na važnost edukacije dece o potencijalnim opasnostima koje ih okružuju.

(Sandžak live)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading