Bombaški incident u selu Taskovići: Meštani našli kašikare!

Autor:

Hronika

12.03.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija ispituje ceo slučaj

Bombaški incident u selu Taskovići: Meštani našli kašikare!

Foto: Shutterstock

U nedelju u ataru zaplanjskog sela Taskovići, meštani su policiji prijavili pronalazak nekoliko bombi "kašikara" koje su primetili kraj puta u šiblju.

Odmah po prijavi, policija je obezbedila mesto dok nisu stigle antidiverzione jedinice koje su uspešno uništile eksplozivne naprave, prenosi Telegraf.

Meštani sela Taskovići su svojom brzom reakcijom i prijavljivanjem prisustva bombi omogućili policiji da preduzme odgovarajuće mere bezbednosti. Njihova saradnja sa nadležnim organima je doprinela bezbednom rešavanju ove situacije.

Iako su meštani primetili eksplozivne naprave, za sada nije poznato ko je odgovoran za njihovo ostavljanje u selu. Interesantno je da nije bilo informacija o mogućim prethodnim aktivnostima ili sumnjivim osobama u selu koje bi mogle biti povezane sa ovim incidentom.

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@tvvaplus

Policija

Policija je istakla da je uništenje bombi sprovedeno bezbedno i bez ikakvih posledica po ljude i okolinu. Ovakav pristup obezbeđuje sigurnost celokupne zajednice i sprečava potencijalnu opasnost od eksplozivnih materijala.

Ručna bomba, kašikara ili granata, eksplozivna naprava koja se baca rukama. Služi za uništavanje, privremeno i trajno onesposobljavanje, i omamljivanje žive sile, kao i uništavanje materijalnih dobara. Bombu aktivira rukovaoc na odloženo a određeno vreme, ili udar o tlo, odnosno čvrst predmet. 

Bomba ima ove osnovne delove: telo, upaljač-(inicijalna kapisla-detonator), osigurač, eksplozivno punjenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading