BOMBA U AUTOMOBILU KOD KRIMSKOG MOSTA: Policajci pronašli napravu ispod sedišta vozača

Autor:

Svet

02.03.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FSB je u petak saopštila da su na Krimu pritvoreni muškarac i žena koji su navodno pripremali terorističke napade po nalogu Ukrajine

BOMBA U AUTOMOBILU KOD KRIMSKOG MOSTA: Policajci pronašli napravu ispod sedišta vozača

Foto: Tanjug/AP

Improvizovana eksplozivna naprava izrađena od komponenti strane proizvodnje pronađena je u automobilu koji je pokušao da uđe na Krim preko kontrolnog punkta Džankoj, a bomba je deaktivirana, rečeno je za RIA Novosti u regionalnim bezbednosnim snagama.

Kontrolni punkt Džankoj se nalazi na severu Krima, na granici sa ukrajinskom Hersonskom oblašću, čije je pripajanje Rusija proglasila u septembru 2022. godine.

"Službenici Federalne bezbednosti Rusije (FSB) su na kontrolnom punktu Džankoj, prilikom kontrole automobila koji se kretao ka teritoriji Republike Krim, a kojim je upravljao službenik za sprovođenje zakona Hersonske oblasti, otkrili predmet sličan eksplozivnoj napravi, koji je bio pričvršćen ispod sedišta vozača", rekao je sagovornik agencije.

Taj izvor tvrdi da su stručnjaci ustanovili da je bomba bila napravljena od komponenti strane proizvodnje koje Ukrajini isporučuju zemlje NATO-a.

Istraga je u toku, navodi ruska agencija.

FSB je u petak saopštila da su na Krimu pritvoreni muškarac i žena koji su navodno pripremali terorističke napade po nalogu Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading