UHAPŠEN JE: Evo ko je osumnjičen za LAŽNE DOJAVE o bombi u školi

Autor:

Svet

03.03.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava policije apeluje na roditelje ali i na prosvetne radnike da povećaju pažnju i nadzor dece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite celokupnog društva

UHAPŠEN JE: Evo ko je osumnjičen za LAŽNE DOJAVE o bombi u školi

Foto: Shutterstock, Google Maps

Bomba

Crnogorska policija je identifikovala još jednog maloletnika starog 17 godina, koji je putem mejla uputilo poruku preteće sadržine na adresu Srednje mešovite škole Mladost u Tivtu, saopštila je danas Uprava policije.

Protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno prijavljivanje.

Osumnjičeni maloletnik je 29. februara uputilo mejl preteće sadržine na adresu Srednje mešovite škole Mladost u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi, istakli su iz policije, prenosi CdM.

Ističu da će Uprava policije u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija.

Naglašavamo i ukazujemo maloletnim licima, ali i celokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise", naveli su.

Uprava policije apeluje na roditelje ali i na prosvetne radnike da povećaju pažnju i nadzor dece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite celokupnog društva.

Policija je prethodno identifikovala i lišila slobode maloletnika koji je putem elektronske pošte slao poruke preteceg sadržaja na adresu srednje muzičke škole u Kotoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading