JEZIVA ANIMACIJA O MASAKRU KOJI JE POČINIO KOSTA KECMANOVIĆ PREPLAVILA MREŽE: Za zlokobnu "rekonstrukciju tragedije" korišćeni delovi igrice! (FOTO)

Autor:

Hronika

08.03.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovim video-snimcima, prikazan je dečak ubica kako ulazi u školu sa oružjem, a zatim se detaljno prati redosled ubistava, sa imenima i prezimenima svake žrtve ispisanim ispod.

JEZIVA ANIMACIJA O MASAKRU KOJI JE POČINIO KOSTA KECMANOVIĆ PREPLAVILA MREŽE: Za zlokobnu "rekonstrukciju tragedije" korišćeni delovi igrice! (FOTO)

Foto: Republika, Printscreen

Uznemirujući sadržaji koji su se pojavili na društvenoj mreži TikTok izazvali su zgražavanje javnosti i izazvali opravdanu zabrinutost stručnjaka. Naime, pojedinci su iskoristili delove video-igrice kako bi rekonstruisali stravičan masakr koji se dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine, kada je trinaestogodišnji dečak Kosta Kecmanović ubio devetoro učenika i školskog čuvara.

Republika

Foto: Republika

 

 


Uznemirujući video-snimci na TikToku

Na ovim video-snimcima, prikazan je dečak ubica kako ulazi u školu sa oružjem, a zatim se detaljno prati redosled ubistava, sa imenima i prezimenima svake žrtve ispisanim ispod. Dodatno, dodat je i glas jedne od ubijenih devojčica, dok je molila ubicu da ne puca. Ovi jezivi sadržaji šire se sa određenih naloga na TikToku, a neki od naloga su čak nazvani po imenima ubijene dece, piše Kurir. 

 

Republika

Foto: PRINTSCREEN TIKTOK

 

 



Reakcije stručnjaka

Psihoterapeut Marija Milenković ističe da se iza ovakvih postupaka kriju sociopate i psihopate, te naglašava da je sankcionisanje ovakvih pojava ključno za njihovu prevenciju. Sociolog Bojan Panaotović upozorava da je potrebno povećati budnost roditelja, škola i ostalih ustanova na maksimum kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

Republika

Foto: printscreen/Kurir TV

 

 



Zloupotreba nesreće i potreba za slavom

Psihijatar dr Ivica Mladenović naglašava da je ovo samo jedan od primera zloupotrebe nesreće u pokušaju da se zaradi ili postane poznat. On ističe da osobe koje se bave ovakvim sadržajima često imaju problem sa empatijom i teže slavi i moći po svaku cenu.

Foto: printscreen/TV Happy

 

 


Ovakvi uznemirujući događaji ukazuju na potrebu za promenom sistema vrednosti u društvu i strožijim regulacijama na društvenim mrežama kako bi se zaštitila deca i celokupna zajednica od ovakvih uznemirujućih sadržaja. Napori stručnjaka i nadležnih institucija trebaju biti usmereni ka sprečavanju sličnih incidenata u budućnosti, kako bi se sačuvala bezbednost i psihičko zdravlje dece i odraslih.

Ukoliko primetite neprimeren sadržaj na TikToku, možete ga jednostavno prijaviti klikom na strelicu pored videa i odabirom opcije "prijava". Ovo je važan korak u borbi protiv širenja uznemirujućih i neprikladnih sadržaja na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Loading
Ime

08.03.2024 10:50

Sad dolazimo na područje kad policija ne može da uđe takvoj djeci u trag, te da ih prijavi socijalnoj skrbi koji bi po tome mogli reagirati. Npr. Pozvati roditelja na savjetovanje i djecu, ukazati im na grešku u postupanju. Zakoni su zastarjeli tj. nisu prilagođeni vremenu…

Paja

08.03.2024 10:59

Psihijatri, psiholozi i ostali iz branše, sve je to tako kako vi kazete, a mogli bi da se oglasite da li je normalno da se deca vec u vrticima dele na elitu i obicne!? Mogli bi se također pozabaviti i elitnom skolom Ribnikar, u kojoj se desio masakar, pa da malo prokomentarisete zasto i kako u toj elitnoj skoli nema dece radnike klase, jesu li ta deca glupa, da li je za vas normalno da se vec u 1.razredu osn skole klasiraju deca i svi od reda genijalci u necem u??!!

Jovana

08.03.2024 19:20

@Paja - sve počinje iz porodice

Paja

09.03.2024 10:00

@Jovana - Jovana@,slazem se s vama, porodica od rođenja svoju decu "etiketira", rađaju se vec toliko inteligentna da u porodilistu prohodaju i propricaju, pa su onda morali i elitnu skolu za takvu decu osmisliti!