OTKRIVENA TAJNA PLANTAŽA MARIHUANE! Srbi proizvodili drogu i krali struju, napravili štetu od više hiljada evra!

Autor:

Hronika

06.03.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni Srbi optuženi za vođenje velike plantaže kanabisa.

OTKRIVENA TAJNA PLANTAŽA MARIHUANE! Srbi proizvodili drogu i krali struju, napravili štetu od više hiljada evra!

Foto: Shutterstock

Policija je nedavno izvršila hapšenje dvojice Srba, starih 40 i 41 godinu, zbog sumnje da su vodili veliku plantažu kanabisa. Uz njih dvojicu, traga se za trećim muškarcem starosti 29 godina, koji je takođe povezan sa ovim slučajem.

- Hapšenju dvojice Srbe prethodilo je saznanje policajaca koji su navodno osetili miris kanabisa u blizini imanja u Gepfricu u septembru prošle godine- navodi austrijski portal "gmx.at"

Proizvodnja marihuane u Valdfirtelu


Prema navodima lokalnih medija, ova grupa muškaraca je više meseci vodila ilegalnu proizvodnju marihuane u Valdfirtelu pre nego što je policija intervenisala. Tokom racije, otkriveno je oko 1.000 biljaka kanabisa, čiji su cvetovi brani najmanje dva puta. Ovakva organizovana proizvodnja ima značajan uticaj na tržište, a procenjena ulična vrednost za dve berbe iznosila je čak 450.000 evra.

Srbi uhapšeni zbog sumnje da su uzgajali marihuanu i krali struju

Grupa osumnjičenih Srba je nedavno uhapšena pod sumnjom da su ilegalno uzgajali marihuanu i koristili ukradenu struju za potrebe svoje operacije. Ova akcija je rezultat višemesečne istrage koja je otkrila sumnjive aktivnosti i dovela do hapšenja osumnjičenih.

- Na licu mesta priveden je 41-godišnjak, njegov 40-godišnji saučesnik u Beč-Floridsdorfu- piše pomenuti portal. 

Pronađeno 956 biljaka kanabisa i 150 grama suvog cveća

Prilikom pretresa kuća osumnjičenih, policija je pronašla i zaplenila ukupno 956 biljaka kanabisa, kao i 150 grama suvog cveća. Ovo je bio značajan udarac ilegalnoj proizvodnji droge u regionu, a zaplenjena količina ukazuje na obimnu operaciju koja je bila u toku.

Osim proizvodnje same droge, osumnjičeni se terete i za krađu struje koja je korišćena za osvetljenje i održavanje uslova potrebnih za uzgoj marihuane. Ova aktivnost je uzrokovala značajnu štetu, procenjenu na desetine hiljada evra, što je dodatni element koji će biti uzet u obzir tokom sudskog procesa.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading