"JELENA JE DEFINITIVNO UBIJENA IZ STRASTI" Šta možemo očekivati nakon jučerašnjeg pripremnog ročišta pred početak novog suđenja Zoranu Marjanoviću? OGLASILI SE STRUČNJACI

Autor:

Hronika

15.02.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci su dali svoj sud o nastavku suđenja.

"JELENA JE DEFINITIVNO UBIJENA IZ STRASTI" Šta možemo očekivati nakon jučerašnjeg pripremnog ročišta pred početak novog suđenja Zoranu Marjanoviću? OGLASILI SE STRUČNJACI

Foto: ST/Nemanja Pančić, Public/Promo

U Višem sudu juče je završeno pripremno ročište pred početak ponovnog suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom da je ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović.

Advokati odbrane su zatražili obavljanje rekonstrukcije zločina na nasipu Crvenka u Borči, kao i neposredno saslušanje svih svedoka, posebno Jana Marjanović, ćerke optuženog Zorana i ubijene Jelene, piše Kurir. 


Novi dokazi i šansa za odbranu

Andrija Magdalenić, advokat, izjavio je da ukidanje prvostepene presude od strane veća apelacionog suda pruža novu šansu odbrani da dokaže nevinost svog klijenta. Naglasio je da će odbrana tražiti rekonstrukciju događaja i iznositi nove dokaze, te da se očekuje da će postupak ići brže s obzirom da su mnogi dokazi već izneti.

Stručno mišljenje kriminologa

Ljubiša Božić, kriminolog i sudski veštak, izneo je svoje mišljenje o slučaju, ocenivši da je istraga dobro odrađena, ali da je odbrana u prednosti. Istakao je da je istraga jako dobro odrađena, ali da odbrana definitivno uspeva, s obzirom da je uspela da izvede osuđenog klijenta iz zatvora. 
 

- Mislim da je istraga jako dobro odrađena. Odbrana je definitivno uspela čim je svog osuđenog klijenta izvela iz zatvora. Oni su u prednosti. Ali to što je postupak vraćen ne znači da dokazi nisu dobro izvedeni od strane prvostepenog suda. Moguće da apelacija samo malo drugačije misli. Ja se bojim da u slučaju ovako kompleksnih situacija svako kad bi to pročitao imao bi drugačiji stav.

Posetio je da bez obzira na velike šanse da Marjanović nakon ponovljenog postupka bude oslobođen krivice, ne trbea zaboraviti važne okolnosti koje ne idu u prilog njegovoj nevinosti:

- Vi ovde imate definitivnu situaciju, a to je da nikoga u blizini Ubijene žene nije bilo u trenutku njene smrti osim njenog muža i ćerke. Drugo, to je definitivno bio zločin iz strasti! Takve situacije sigurno ne prolaze bez neke dinamike. Okrivljeni nije bio tako daleko od nje i to je nešto što ga apolutno vezuje za taj događaj i naravno motiv. Rekonstrukcija je uvek korisna stvar. Ona, međutim ima većeg efekta kad imate više svedoka. Kada samo vraćate okrivljenog to je nedostak jer će on pričati svoju verziju.


Božić je istakao da situacija ima svoje specifičnosti, kao što je činjenica da nikoga osim supruga i ćerke ubijene žene nije bilo u blizini u trenutku njene smrti, kao i da je zločin definitivno bio iz strasti. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading