ZAPLENA ARSENALA ORUŽJA U PANČEVU- MUP sproveo dve odvojene akcije po nalogu tužilaštva

Autor: M.B.

Hronika

13.02.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaplena oružja i municije u Pančevu.

ZAPLENA ARSENALA ORUŽJA U PANČEVU- MUP sproveo dve odvojene akcije po nalogu tužilaštva

Foto: Ilustracija: MUP, Nemanja Pančić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu sproveli su dve odvojene akcije koje su rezultirale zaplenom veće količine oružja i municije. Ova akcija je sprovedena po nalogu nadležnog tužilaštva, a rezultiraće podnošenjem krivičnih prijava protiv dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Ilustracija: MUP

Oružje

-Policija je u stanu sedamdesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Vršca pronašla ručnu bombu, malokalibarsku i lovačku pušku, malokalibarski pištolj, prigušivač, oko 180 komada malokalibarske municije i oko 80 komada puščane municije- piše u saopštenju PU Pančevo.

U stanu i vikendici tridesetpetogodišnjeg muškarca iz Vršca pronađeni su predmeti koji ukazuju na nelegalne aktivnosti. Među njima se nalazila lovačka puška opremljena optikom, 24 metka, oko 63 grama sasušene materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i trag praha za koji se sumnja da je amfetamin. Ovi predmeti su pronađeni prilikom pretresa, te će protiv muškarca biti podneta krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Podsetimo, kako je Republika danas pisala:

PAO JOS JEDAN DILER! Zaplenjeno 25 KILOGRAMA KANABISA, osumnjičenom određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu su izuzetno uspešnim operativnim radom ostvarili značajnu zaplenu od preko 25 kilograma kanabisa. Ova akcija rezultirala je hapšenjem N. B. (49) iz Lazarevca, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policija je sinoć, u Bogutovcu kod Kraljeva, u "fijatu" kojim je upravljao osumnjičeni, u fabričkoj šupljini za metanske boce u podu vozila, pronašla 66 paketa sa drogom. Sumnja se da je pronađena droga bila namenjena daljoj prodaji - piše u saopštenju PU Kraljevo.

Nakon hapšenja osumnjičeni je smešten u pritvorsku jedinicu gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Prema informacijama iz policije, osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo koje je protivzakonito.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading