POGINUO RUDAR KOD LJUBOVIJE!

Autor:

Hronika

02.02.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je uviđaj u jami.

POGINUO RUDAR KOD LJUBOVIJE!

Foto: Profimedia Robert Michael Afp Profimedi

Rudnik

U rudniku olova i cinka "Veliki Majdan" kod Ljubovije dogodila se nesreća u kojoj je poginuo V. M. (62), potvrđeno je za RTS.

Do nesreće došlo je u drugoj smeni u jami rudnika na međugorizontu MH-255, prilikom transporta rude.

Radi se o iskusnom rudaru-kopaču paliocu koji je prošao sve obuke i provere o sigurnom i bezbednom radu kao i sve lekarske preglede.

U toku je uviđaj u jami, a na licu mesta su javni tužilac, rudarski i policijski inspektori, lekari Doma zdravlja Ljubovija i komisija rudnika.

Rudnik olova i cinka "Veliki Majdan" nakon privatizacije radi 15 godina i u dosadašnhem radu nije bilo ovakvih tragičnih događaja.

Podsećamo, u borskom rudniku "Jama" nedavno se desio incident koji je rezultirao povredom radnika V.T. (33). Tokom izvođenja radova, došlo je do nezgode koja je rezultirala povredama ovog tridesettrigodišnjeg radnika.

Kako je RINA saznala od izvora upućenog u ovaj slučaj, kolege i zaposleni u Sektoru bezbedne proizvodnje odmah su reagovali nakon nezgode i preduzeli mere kako bi V.T. bio transportovan i dobio neophodnu medicinsku pomoć. Ovaj brz i efikasan odgovor na nezgodu pokazuje posvećenost tima da brine o svojim kolegama u teškim situacijama.

Lekarski tim koji je pregledao povređenog radnika utvrdio je da je V.T. zadobio povredu pubične kosti i lopatice. Trenutno se nalazi na detaljnom ispitivanju i pod opservacijom u borskoj bolnici. Važno je istaći da je pacijent svestan i da nije životno ugrožen, što pruža određenu dozu olakšanja u ovom izazovnom trenutku.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading