KINESKI AMBASADOR U SRBIJI STIGAO U BLOK 70 GDE BUKTI POŽAR: "Ovo je tužan trenutak..."

Autor:

Hronika

24.01.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je rekao da će ambasada izdati saopštenje kada se sve završi.

KINESKI AMBASADOR U SRBIJI STIGAO U BLOK 70 GDE BUKTI POŽAR: "Ovo je tužan trenutak..."

Foto: republika

Ambasador Kine u Beogradu Li Ming stigao je danas na Novi Beograd do Kineskog tržnog centra u Bloku 70 gde je izbio požar, i gde ga je načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić obavestio o fgašenju požara.

Tom prilikom kineski ambasador se zahvalio vlastima u Srbiji na brzoj intervenciji i istakoa da je ovo tužan trenutak.

On je rekao da će ambasada izdati saopštenje kada se sve završi.

Podsetimo, požar koji je izbio u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu polako se obuzdava, a u pomoć su pristigli i helikopteri MUP-a koji ga gase iz vazduha..

Nadležni su upozorili građane i novinarske ekipe da se udalje na najmanje 50 metara razdaljine jer veruju da u jednom kiosku brze hrane ima plinskih boca koje bi mogle da se zapale.

U požaru učestvuje ukupno 51 vatrogasaca - spasilaca sa 15 vozila iz vatrogasno spasilačkih jedinica Novi Beograd, Zemun, Košutnjak, Voždovac i Zvezdara, a na terenu je i ekipa Hitne pomoći.

U Kineskom tržnom centru je 2021. godine, takođe, izbio požar u kome je izgoreo najveći deo tog objekta.

Predviđeno je da se većina zakupaca preseli u Blok 72, gde se gradi novi kineski tržni centar.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je danas da je najbitnije da u požaru koji je izbio rano jutros u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu nema povređenih i žrtava.

On je rekao i da je važno što je sprečeno širenje požara na lokale iza, što je i bio stvarni cilj, kako bi se sačuvao bar jedan onaj deo lokala koje vatra nije zahvatila.

- Za sada smo u tome smo uspeli i, kao što sam rekao, najvažnije je da nemamo povređenih i stradalih - rekao je Čaušić.

Na pitanje šta otežava gašenje požara, on je rekao jako mnogo plastike, robe, tkanine koja je skladištena i po krovu i po objektima i prostorima tržnog centra.

- Takođe, čuli smo i neke detonacije, pretpostavlja se da potiču od eksplozija plinskih boca koje se nalaze u restoranu, brze hrane koji je izgoreo, na sreću sada više te detonacije ne čujemo. Nažalost mi smo već 2021 imali iskustvo velikog požara u ovom centru, tada smo spasili 200-360 objekata, takođe nadamo se da ćemo uspeti da spasemo jedan deo i sada, međutim, kao što sam rekao veoma velika količina lakogorive materije koja emituje veoma visoku temperaturu, u stvari je ono što je najteže od ovakvih objekata - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading