KAZNA ZA DIVLJANJE ZA VOLANOM: Sud doneo presudu mladiću koji je odneo život maturantkinje u užasnoj saobraćajnoj nesreći!

Autor:

Hronika

29.12.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća zaprećena kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora, a njemu će u kaznu biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru.

KAZNA ZA DIVLJANJE ZA VOLANOM: Sud doneo presudu mladiću koji je odneo život maturantkinje u užasnoj saobraćajnoj nesreći!

Foto: Privatna arhiva, Društvene mreže

Predrag Nikolić i Jovana Janković

Apelacioni sud je doneo odluku da poveća kaznu zatvora za Predraga Nikolića iz Velike Grabovnice kod Leskovca na osam godina zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Sud je utvrdio da je Nikolić odgovoran za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 5. februara 2022. godine, a koja je rezultirala smrću Jovane Janković (18), maturantkinje Ekonomske škole u Leskovcu, dok je troje mladića bilo povređeno.

- U obrazloženju presude se navodi da je vozio pod dejstvom alkohola i opojnih droga - potvrđeno je u sudu.

Ova činjenica dodatno naglašava ozbiljnost situacije i utiče na visinu izrečene kazne.

Najveća zaprećena kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora, a njemu će u kaznu biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru.

Nikoliću je istom presudom oduzeta vozačka dozvola B kategorije na 5 godina, što ukazuje na to da je sud prepoznao njegovu nesavesnu vozačku prošlost. Pre tragedije, Nikolić je već imao tri teška saobraćajna prekršaja, što ukazuje na bahato ponašanje za volanom.

Pre ove nesreće, Nikolić je već jednom imao sličnu saobraćajnu nezgodu na istom mestu. Očigledno je da prethodna iskustva nisu uticala na njegovo ponašanje u saobraćaju.

- Divlja i krši propise, Otac mu kupuje skupa kola, i on sam je bio povređen u saobraćajci i nikako da se opameti - pričali su ranije njegovi poznanici.

Nikolićeva istorija neodgovorne vožnje nije jedino što je privuklo pažnju javnosti. Pre nesreće, Nikolić je preživeo kovid-19 i borio se sa teškim simptomima, što je dodatno oblikovalo njegovu priču i ukazalo na njegovu turbuletnu prošlost.

- Dve godine pre ove nesreće on je na istom mestu imao identičnu saobraćajku. Najverovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio je kontrolu nad BMW-om kojim je upravljao, isprevrtao se i sleteo s puta. Inače, on je 2020. jedva preživeo koraonavirus, bio je na respiratoru danima, a u bolnici 47 dana. Tada su novine pisali o njemu - zaključuju njegovi poznanici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading