"PRVI PUT SAM JE POLJUBILA 6. MAJA PRE 12 GODINA, POSLEDNJI KAD SAM JOJ SPREMALA SAHRANU"! Svi u sudnici zaplakali nakon ovih reči majke ubijene Ane Božović!

Autor:

Hronika

28.12.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se suđenje Kecmanovićima.

"PRVI PUT SAM JE POLJUBILA 6. MAJA PRE 12 GODINA, POSLEDNJI KAD SAM JOJ SPREMALA SAHRANU"! Svi u sudnici zaplakali nakon ovih reči majke ubijene Ane Božović!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Potresnim svedočenjem u Višem sudu u Beogradu roditelja ubijene Ane Božović nastavljeno je suđenje Kecmanovićima, ocu Vladimiru, majci Miljani i njihovom sinu Kosti koji je 3. maja napravio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Kosta je 3. maja ubio devet svojih vršnjaka i pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i ranio petoro dece i nastavnicu istorije.

- Neshvatljivo nam je da se Miljana i Vladimir ne osećaju krivim za ono što im je sin uradio - rekao je tokom svedočenja Ivan Božović, otac ubijene devojčice Ane.

Svedočenje njene majke bilo je veoma emotivno, a ona nije mogla da stoji dok je govorila o svojoj tragično preminuloj ćerki.

- Ne želim dug život. On bi mi bio kazna. Deca oko vas rastu, a Ane više nema. Najstrašniji trenutak je bio 8. maja kad ideš na sahranu deteta - rekla je Ninela.

Svi u sudnici plakali

Najpotresniji momenat bio je kada je Ninela Radičević rekla da je prvi i poslednji put ćerku poljubila 6. maja.

- Prvi put svoju ćerku sam poljubila 6. maja pre 12 godina, a poslednji 6. maja ove godine kada sam spremala sahranu - rekla je.

Nakon ovih njenih reči svi prisutni u sudnici su zaplakali.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će svedočiti porodica Čikić.

Tužbu u ovom sproru za naknadu štete podnelo je ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbije.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivke

28.12.2023 12:47

Kakav je zivot ovih roditelja… nije samo njih desetoro izgubilo zivote toga dana vec najmanje 100 ljudi, ne racunam celu naciju vec samo najuzu familiju. Roditelji, braca, sestre, bake i deke, tetke, stricevi, ujaci se nikada nece oporaviti od ove tragedije. Onaj koji bi se usudio da jednog dana pomisli da na slobodu pusti monstruma i oca monstruma bi sam sebi ispisao metu na celu.