VANJA NIJE UBIJENA ZBOG ONOGA KAKO SE PRVO MISLILO? Evo šta je devojčicu koštalo životu - napravljene KARDINALNE greške!

Autor: T.V.

Hronika

05.12.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovački je naveo da se, pošto su odgovorni lagali javnost, sumnja da ubistvo Vanje nije izvršeno zbog panike probuđene javnosti.

VANJA NIJE UBIJENA ZBOG ONOGA KAKO SE PRVO MISLILO? Evo šta je devojčicu koštalo životu - napravljene KARDINALNE greške!

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Oliver Spasovski je juče održao konfenerciju za medije povodom zločina koji je potresao region.

Naime, Oliver Spasovski je rekao da nisu tražili vozilo otetog Pančea jer nisu znali da je ono nestalo zajedno sa osobom, a 2 dana pre kobne otmice Vanje Gorčevske, 25. novembra, jedan veb portal je objavio naslov i tekst da Panče nedostaje zajedno sa automobilom.

Dragan Kovački je ponovio da iako je to već objavljeno nekoliko dana ranije, prema rečima Spasovskog, policija nije znala da je Pančev automobil nestao i da ga niko nije tražio.

- Da je automobil bio predmet pretresa, na samom ulazu bi ga identifikovali sistem „Bezbedan grad” i patrole MUP-a u Skoplju. A da je automobil identifikovan na ulazu u Skoplje, barem bi otmica i ubistvo maloletne devojčice bila sprečena. A čak i da je do otmice došlo, vozeći se od centra do izlaza iz Skoplja, vozilo je moglo ponovo da se identifikuje i spreči ubistvo - istakao je Kovački.

To, prema rečima Kovačkog, navodi na jedan zaključak - zanemarivanje vozila je kardinalna greška i propust MUP-a koji je doveo do kobnih posledica i koji je koštao - života deteta.

- Takođe, izrečena dodatna laž koja je stvorila ozbiljne sumnje da se to ne radi profesionalno, tj. slučaj se istražuje na sledeći način: Kako navode iz MUP-a i javnog tužilaštva, počinioci su ubili devojčicu jer su se uspaničili nakon podizanja javnosti. Ali, podsećamo: javnost se digla na noge posle majčinog saopštenja na FB oko 12 časova, a prema rečima Spasovskog, devojčica je ubijena 2 sata posle otmice, što znači pre objave na FB i pre podizanja svesti javnosti. 

Kovački je naveo da se, pošto su odgovorni lagali javnost, sumnja da ubistvo Vanje nije izvršeno zbog panike probuđene javnosti, već da je izvršeno zbog panike jer su imali doušnika u Ministarstvu Ministarstva. Interijer koji ih je obavestio da su predmet interesovanja.

- Sumnja da su prvoosumnjičeni i ostali pomagači imali doušnike u policiji, odnosno da ih je neko stalno upozoravao, utoliko je jača jer se bekstvo prvoosumnjičenog iz zemlje dogodilo nekoliko dana posle drugog ubistva. Tako da se slobodno šetao jer je znao da mu istraga ne preti, pa je, na vreme upozoren, pobegao preko granice. Propusti, neprofesionalizam i korupcija zbog kojih se gube ljudske žrtve moraju biti praćeni preuzimanjem odgovornosti i ostavkom iz MUP-a Spasovski - rekao je Kovački.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

05.12.2023 18:11

Dete ubijeno zbog panike. A zasto je oteto? Ko je ovde lud?