ŠTA SVE ZNAMO O VLADIMIRU KECMANOVIĆU, A ŠTA NE?! Preti mu robija, a po zatvoru traži notara da zaštiti svoje BANKOVNE RAČUNE - advokatima prosledio ŠOK IZJAVU ZA JAVNOST! (FOTO)

Autor:

Hronika

19.11.2023

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Kecmanović je od trenutka masakra, koji je počinio njegov sin Kosta Kecmanović, bio u žiži javnosti.

ŠTA SVE ZNAMO O VLADIMIRU KECMANOVIĆU, A ŠTA NE?! Preti mu robija, a po zatvoru traži notara da zaštiti svoje BANKOVNE RAČUNE - advokatima prosledio ŠOK IZJAVU ZA JAVNOST! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta i Vladimir Kecmanović

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru polako se približava. Njegov otac, Vladimir Kecmanović, koji je uhapšen istog dana, pokušao je da prepiše svoju imovinu na drugu osobu i negirao je krivicu. Međutim, njegovi advokati su na konferenciji za medije preneli njegovu uznemirujuću poruku u kojoj poručuje: "Ako treba da me streljaju nije problem, samo neka mi porodicu ostave na miru".

Optužnica protiv Kecmanovića i njegove supruge Miljane, koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu 10. oktobra, obuhvata i predsednika streljane i instruktora. Ono što je iznenadilo javnost jeste da je optužnicom obuhvaćena i majka dečaka ubice, za koju do sada nije bilo poznato toliko detalja.

Vladimir Kecmanović je od trenutka masakra bio u žiži javnosti. Dok su roditelji u strahu čekali ispred škole i tražili svoju decu, na drugom mestu se odvijalo hapšenje Koste. Kecmanović je sproveden sa lisicama na rukama i skrivenog lica, a od tada se nalazi u pritvoru.

Foto: Facebook, shutterstock


Na suđenju će biti detaljno ispitana uloga roditelja u ovom tragičnom događaju. Međutim, njegovi advokati tvrde da nije imao saznanja o tome šta se sprema i da je bio šokiran kada je saznao za masakr.

Iako je majka dečaka ubice takođe optužena, detalji o njoj su do sada bili nepoznati. 

Ovaj tragični događaj je uznemirio celu javnost i postavio pitanje odgovornosti roditelja u vaspitanju dece. Da li su roditelji zaista bili svesni problema koji su se nagomilavali kod njihovog sina i da li su mogli da spreče ovu tragediju?

Poručuje da će se braniti pred sudom

Vladimir Kecmanović, koji je nedavno uhapšen pod optužbom za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, na saslušanju pred tužiocem izjavio je da nije kriv i pružio svoju odbranu. Naime, on se tereti da nije pravilno obezbedio oružje koje je držao u svom domu, kao i da je svojeg sina obučavao za rukovanje istim.


Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu 10. oktobra, a Kecmanović i njegova odbrana nisu odgovorili na istu. Umesto toga, održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili advokati porodice Kecmanović. Oni su istakli da su optužbe protiv supruge Vladimira Kecmanovića, majke dečaka koji je počinio zločin, za njih "očekivane" i preneli poruku koju je Kecmanović izneo.

On je takođe preneo jezivu poruku koju je Kecmanović izgovorio: "Ako treba da me streljaju nije problem, samo neka mi porodicu ostave na miru". Borović je naglasio da Kecmanović odbija da prizna krivicu i da će se braniti pred sudom.

Foto: printscreen, Nemanja Pancic, www.profimedia.rs

 

Detalji optužnice protiv Vladimira Kecmanovića

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović, izneo je na konferenciji za medije da postoji sumnja da je Vladimir Kecmanović, otac 13-godišnjeg dečaka koji je izvršio tragediju u OŠ "Vladislav Ribnikar", u periodu od godinu dana pre toga obučavao svog sina za rukovanje vatrenim i vazdušnim oružjem.


Prema navodima tužioca, Kecmanović je tri puta vodio svog sina u Streljački klub "Partizan Practical Shooting" i jednom u otvoreni prostor u Etno selo "Gostoljublje" u Mionici, iako takva aktivnost nije odgovarajuća za uzrast dečaka. Osim toga, sumnja se da je Kecmanović prekršio zakonske odredbe o bezbednom smeštaju i čuvanju oružja, jer je držao oružje u plastičnim koferima za prevoz umesto u metalnom sefu sa ključem.

U optužnici se navodi da je Kecmanović nabavio sef kako bi ispunio uslove za bezbedno čuvanje oružja i dobio dozvolu za njegovo držanje, ali je umesto toga oružje čuvao u koferima u ormaru u hodniku. Tako je omogućio svom sinu da dođe u posed dva pištolja, "Češke zbrojevke" i "Rugera", koje je prethodno koristio u streljačkom klubu.

Ova neodgovorna i protivzakonita praksa dovela je do tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", gde je dečak ispalio hice iz pištolja i ubio jednog i ranio petoro ljudi. Prema rečima glavnog tužioca, ova situacija je pokazala koliko je važno da se poštuju propisi i obezbedi bezbedno korišćenje oružja.

Otac nije primetio da nema oružja dva dana

Dva dana nesavesnog roditeljstva dovela su do tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je 3. maja 2023. godine, trinaestogodišnji dečak izvršio masovno ubistvo i ranio više dece i odraslih osoba. Užasna vest koja je potresla celu zemlju, a posebno roditelje i školsko osoblje, još jednom je pokrenula pitanje o odgovornosti i bezbednosti u društvu.

Prema rečima tužioca Stefanovića, otac maloletnog ubice nije primetio da oružje nedostaje iz svog stana, čak dva dana. Istog dana kada je napunio šest okvira sa municijom za pištolje "Češka zbrojevka" i "Ruger", dečak je prebacio oružje u svoj ranac i poneo ga sa sobom u školu. Kako se sumnja, oružje je bilo neadekvatno obezbeđeno, što je omogućilo dečaku da dođe u posed i izvrši ovaj stravičan čin.

Ušavši u školu, dečak je prvo pucao u radnika obezbeđenja, a zatim je nastavio da puca u učenike i nastavnike koji su se nalazili u hodniku i u učionici istorije. Prema rečima tužioca, dečak je ispalio ukupno 45 metaka u učionici i tom prilikom ubio šestoro dece i jednu nastavnicu, a petoro dece i jednu nastavnicu je ranio.

Očigledno je da je ovaj slučaj pokrenuo mnoga pitanja o odgovornosti roditelja, bezbednosti u školama i regulativama u vezi sa držanjem oružja. Kao društvo moramo da radimo na tome da se ovakve tragedije ne ponavljaju i da se obezbede stroži propisi u vezi sa držanjem i korišćenjem oružja.

Foto: Nikola Mutić, Printscreen/YouTube

Privremena zabrana raspolaganja imovinom ocu i majci dečaka ubice

Nakon što su u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu izvršeno stravično ubistvo, porodice žrtava su pokrenule tužbe protiv roditelja dečaka ubice. Viši sud u Beogradu je usvojio predlog porodica i doneo privremeno rešenje kojim se ocu i majci dečaka zabranjuje raspolaganje novcem i imovinom.

Ovo rešenje je doneto kako bi se obezbedila naknada štete porodicama oštećenih, za smrt njihovih najbližih. Privremena mera zabrane raspolaganja novcem doneta je i 7. jula, na zahtev oštećenih.

Međutim, ovom zabranom nije obuhvaćena celokupna imovina oca dečaka ubice, već samo iznos koji je neophodan za isplatu naknade štete. Pre donošenja ovog rešenja, otac dečaka ubice je iz pritvora tražio notara, a isto je učinila i majka sa slobode. Pokušavali su da prenesu svoju imovinu na druge članove porodice, što se smatra kao pokušaj "zaštite" od tužbi.

U međuvremenu, 4 člana jedne porodice i 27 članova drugih porodica ubijenih u Ribnikaru su podneli tužbe protiv roditelja dečaka ubice, a protiv njih je započeo parnični postupak. Porodice traže naknadu nematerijalne štete, a ročišta su zakazana za decembar mesec, kada će biti saslušane porodice ubijene dece i čuvara škole Dragana Vlahovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Uros

19.11.2023 21:17

Zasto ne kazete da je Vladimirov djed napravio najstrasniji masakr u crnoj gori