PREGLEDANO 52 PACIJENTA, OD NJIH PET HOSPITALIZOVANO: Oglasili se iz bolnice u Somboru, evo u kakvom su stanju povređeni u železničkoj nesreći

Autor:

Hronika

18.11.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina pacijenata u bolnicu je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći Odžaci, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda.

PREGLEDANO 52 PACIJENTA, OD NJIH PET HOSPITALIZOVANO: Oglasili se iz bolnice u Somboru, evo u kakvom su stanju povređeni u železničkoj nesreći

Foto: RINA

Od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povređeni u sinoćnjoj železničkoj nesreći kod Odžaka jedan je sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intezivne nege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je danas Opšta bolnica u Somboru.

Kako je navedeno, u Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

U saopštenju je navedeno da se, po saznanju o saobraćajnoj nesreći, odmah odazvao na poziv za zbrinjavanje povređenih dodatno veći broj lekara Opšte bolnice Sombor - specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rentgen tehničara, zbog čega su svi povređeni adekvatno zbrinuti za veoma kratak period od tri sata.

Većina pacijenata u bolnicu je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći Odžaci, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda, navedeno je u saopštenju.

Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading