VUKOTIĆ NUDIO 50.000 EVRA ZA LIKVIDACIJU ROGANOVIĆA I BOŠNJAKA? Detalji optužnice protiv članova škaljarskog klana!

Autor:

Hronika

08.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podignuta optužnica protiv Igora Vukotića i članova njegovog klana zbog ubistva Šćepana Roganovića.

VUKOTIĆ NUDIO 50.000 EVRA ZA LIKVIDACIJU ROGANOVIĆA I BOŠNJAKA? Detalji optužnice protiv članova škaljarskog klana!

Foto: Facebook

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv kriminalne grupe na čijem čelu je Igor Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, koji je inače u bekstvu, a optužnica je podignuta za ubistvo Šćepana Roganovića, 2020. godine u Herceg Novom i u njoj stoji da je grupa pokušala da locira i njegovog brata Duška, kao i da su pokušali da ubiju navodnog člana kavačkog klana, Igora Bošnjaka.

Kako se navodi, kriminalna grupa je planirala da "obradi" Bošnjaka koji je navodno "prvotimac" visokopozicioniranog kavčanina Duška Roganovića. S druge strane još jedan suparnik koji im je bio na meti jeste Duško koga je grupa pokušala da locira 2020.

- Jedna od ćelija škaljarskog klana dogovarala je da “odrade” Igora Bošnjaka zvanog Gli, jer je su ga predstavljali “prvotimcem” kavčanina Duška Roganovića. Putem kriptovane telefonske aplikacije, obećavali su 50.000 eura nagrade za dobre informacije o tom članu kavačke kriminalne ekipe - navode Vijesti detalje koji se nalaze u optužnici.

Dalje se navodi, da je pomenuta grupa 2020. godine pokušavala da locira i Roganovića.

- O tome su se krajem avgusta 2020. godine, putem Skaj aplikacije, dopisivali odbegli škaljarac Mili Bajramović i njegov saradnik Marko Radović. Nakon prepiske oko preuzimanja kriptovanog telefona, Radović 27. avgusta te godine obaveštava Bajramovića da ima informaciju da Bošnjak povremeno dolazi kod rođaka u Herceg Novi - navode lokalni mediji i prenose da Barjamović, koji se traži zbog ubistva Roganovića, prema optužnici, odgovara da mu je to bitna informacija i dodaje: "Kad ga snimiš bilo bi dobro da se to odradi brate, on ti je Dulev najbitniji, prvotimac..."

Takođe, tužioci tvrde da Bajramnović nakon te poruke šalje Radoviću instrukcije - da se detaljnije raspita za Bošnjaka kod onog ko mu je dao početnu informaciju i ponudi mu "cifru za dobru info..." Navodi se i da je Radović  objasnio kako izgleda kuća u kojoj Gli povremeno boravi kada dolazi u Novi i prosledio informacije dobijene od osobe koja ga je videla.

- U izdvojenim komunikacijama obavljenim u periodu od 24. juna do 19. novembra 2020. godine, okrivljeni Marko Radović, SKY 2KB163, obaveštava okrivljenog Milog Bajramovića, SKY ECC S9D61B, o mogućem lociranju člana suprotstavljene kriminalne organizacije Igora Bošnjaka zvanog Gli, jer je dobio podatak da posećuje rođaka koji živi u Herceg Novom, kao i o lokacijama koje posećuje Duško Roganović u Herceg Novom. U cilju lociranja Igora Bošnjaka, okrivljeni Marko Radović dobija instrukcije od okrivljenog Milija Bajramovića da iznajmi stan, kao i gde da postavi GPS koji će pomoći da se isti locira, kao i da ako se realizuje ubistvo Bošnjaka, da će za to biti nagrađen 50.000 eura - piše u optužnici protiv okrivljenih za likvidaciju Šćepana Roganovića.

Navodi se i da je Bajramović svom kolegi iz klana Radoviću, tražio da ga iz kafića i hotela u koje Roganović dolazi odmah obaveste kada taj Novljanin stigne. Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, Radović je prihvatio naloge šefa kriminalne organizacije - da prati pripadnike suprotstavljene kriminalne organizacije, vrbuje članove za klan kom navodno i sam pripada, preuzima i prenosi kriptovane telefone, oružje, pancire, GPS uređaje, falsifikovana dokumenta, kao i da pronalazi i iznajmljuje stanove za potrebe svoje krimi-ekipe...

On je pred tužiteljkom Zoricom Milanović negirao sve navode optužbe, te istakao da radi na plaži kao fizički radnik i da to ne bi činio da je bio deo bilo kakve kriminalne organizacije. Dodao je i da nikada nije koristio, niti posedovao kriptovani telefon, kao ni oružje, a ni da većinu okrivljenih ne poznaje.

Tvrdio je da Bajramovića zna iz perioda kada je radio u lokalu “La bamba”, ali da ga nije video još od 2015. ili 2016. godine. Dok je za Bošnjaka rekao da ga poznaje iz osnovne škole, ali da ga sigurno nije video 12 godina.

Podsetimo, Radović, Igor Vukotić, Slavko Radulović i Miloš Gvozdenović optuženi su 22. septembra da su deo kriminalnog klana odgovornog za ubistvo brata visokopozicioniranog kavčanina Duška Roganovića. Prema navodima tužilaštva, Bajramović je direktni izvršilac ubistva Roganovića.

Prema tužilačkim spisima kriminalnu grupu formirao je Krsto Vujić. Članovima tog klana SDT smatra Bajramovića, Igora Glavaša, Dina Ibrahimovića, Miloša Komara, Ilija Milanović i Miloš Đuričković koji je dobio status svedoka saradnika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading