CELA EKIPA OKO ŠARIĆA JE ZLO: Otkrivena prepiska na "Skaju" radnika BIA i MUP sa odbeglim Zvicerovim policajcem!

Autor:

Hronika

30.10.2023

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ključni dokazi protiv ove organizovane kriminalne grupe pribavljeni su putem aplikacije "Skaj" na kojoj je prvookrivljeni Milović bio upisan kao "Oficir".

CELA EKIPA OKO ŠARIĆA JE ZLO: Otkrivena prepiska na "Skaju" radnika BIA i MUP sa odbeglim Zvicerovim policajcem!

Foto: Tanjug. Facebook

U javnost je isplivala prepiska sa kriptovane aplikacije "Skaj" između Zvicerove desne ruke Ljuba Milovića, inače odbeglog crnogorskog policajca, i Danijela Jovanovića, radnika Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Suđenje kriminalnoj grupi, koju je, prema optužnici, organizovao Ljubo Milović, počelo je nedavno u Beogradu. Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, između ostalih, obuhvaćena je i službenica Bezbednosno-informativne agencije Dušica Jovanović, čiji je suprug takođe optuženi Danijel.

Oni se terete da su strogo poverljive podatke iz sistema službi bezbednosti prenosili Miloviću, a da ih je on prosleđivao vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru.

U elektronski sistem baze podataka BIA Dušica Jovanović je pristupala preko računara koji je lično zadužila i preko lične pristupne šifre. Kada je otkriveno da Dušica zloupotrebljava službeni računar, on je stavljen pod tajnu kontrolu, pa su se svi podaci koje je skidala automoatski skrinšotovali.

Jovanovićeva je, prema navodima optužnice, 23. januara 2020. godine došla u posed dokumenta Pete uprave BIA koji je nosio oznaku "strogo poverljivo" i iz njega saznala podatke koji se odnose na aktivnosti pripadnika "škaljarskog klana" na teritoriji Srbije.

"Videli su u tebi šansu"

Tokom istrage, dešifrovana je komunikacija sa "Skaja". U jednom od presretnutih razgovora, okrivljeni Jovanović 10. februara 2021. godine obaveštava Milovića da mu uskoro ističe rešenje o upućivanju na rad u Službu za kriminalističko-operativni rad.

U jednoj od poruka koje je Jovanović uputio Miloviću, takođe komentariše Darka Šarića i ljude iz njegovog okruženja.

- Video sam se sa Klošarom. Brate, cela ta ekipa oko Šarića je zlo, videli su u tebi šansu i odmah okrenuli leđa svojim drugovima sa kojima su bili odvajkada - navodi se u jednoj od Jovanovićevih poruka.

U Specijalnom sudu u Beogradu, da podsetimo, počelo je suđenje devetočlanoj grupi koju je organizovao Ljubo Milović, bivši službenik Uprave policije Crne Gore. U grupi su i pripadnici MUP-a i BIA, optuženi da su krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Pripremno ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost, završeno je 11. septembra, a tokom nekoliko dana trajanja odbrana je osporavala dokaze iz presretnute komunikacije preko aplikacije "Skaj". Optuženi, koji su dostupni pravosuđu, odmah su negirali krivicu, a pored Milovića, u bekstvu je i Strahinja Kutlešić. 

"Oficir" na "Skaju"

Organizator kriminalne grupe bio je Milović, a u optužnici je do detalja opisano kako je putem prekookeanskih brodova prenošena droga do evropskih gradova.

Optuženi supružnici iz BIA i MUP bili su bliski Miloviću, a njihova uloga bila je neki vid logističke podrške, ali i čuvanje novca stečenog krijumčarenjem droge. Supružnici su bili zaduženi da čuvaju Milovićev novac, da ga pakuju u vakuum kese i potom transportuju za Crnu Goru.

Ključni dokazi protiv ove organizovane kriminalne grupe pribavljeni su putem aplikacije "Skaj" na kojoj je prvookrivljeni Milović bio upisan kao "Oficir".

Posebno značajno u spisima predmeta protiv ove grupe jeste to da se u njima pominje poruka koja se odnosi na ubistvo političkog lidera Srba sa severa Kosova Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine. Tako je optuženi policajac Jovanović 23. januara 2020. godine Miloviću slao podatke koje mu je dostavila supruga.

"Brate, BIA ozbiljno počela da radi 'škaljarce'. Prioritet su postali. Neku braću iz Novog Sada koje snabdeva robom neki Jaka Zaletel iz Slovenije. Skoro svi 'škaljarci' su pobegli u Sloveniju“, napisao je Jovanović Miloviću.

Potom je dodao: "Za 'kavački klan' jedino idu informacije da je neko od pripadnika klana umešan u ubistvo Olivera Ivanovića. I ide priča kako je Dedović (ubijeni "škaljarac" Igor Dedović) hteo da preuzme sam da vodi klan i pravio ekipu oko sebe unutar klana. Ovo ti je čime BIA trenutno raspolože“, navodi se u porukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading