VELIKA AKCIJA HAPŠENJA: Uhapšeno 6 lica pomoću "Skaja", šef im već u pritvoru: Prenosili drogu preko Albanije i Srbije

Autor:

Hronika

08.10.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu naredbe Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Službom za borbu protiv droga, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), danas je izvršeno hapšenje šest osoba zbog sumnje da su počinile krivično delo neovlašćene proizvodnje i distribucije opojnih droga.

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA: Uhapšeno 6 lica pomoću "Skaja", šef im već u pritvoru: Prenosili drogu preko Albanije i Srbije

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Osobe koje su lišene slobode i za koje se sumnja da su deo ove organizovane kriminalne grupe su P. S., Z. J., M. M., .M. M., S. N. i S. Đ. Organizator ove kriminalne grupe, M. S., se trenutno nalazi u pritvoru u Srbiji, dok se jedno lice nalazi u pritvoru u Republici Francuskoj.

Prema navodima iz istrage, ova organizovana kriminalna grupa je tokom perioda od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. godine delovala na teritorijama Republike Albanije i Republike Srbije. Njihove aktivnosti uključivale su nabavku, prenos i posredovanje u trgovini opojnim drogama, pretežno marihuanom.

Jedna od ključnih zaplena ove organizacije u 2020. godini obuhvatala je čak 782 kilograma marihuane na graničnom prelazu Vatin.

U okviru predistražnog postupka, prikupljeni su dokazi koji se odnose na upotrebu Skajp aplikacije, uz korišćenje međunarodne pravne pomoći.

Trenutno su u toku pretresi na 16 različitih lokacija širom Srbije, kako bi se prikupili dalji dokazi u ovom slučaju.

Osumnjičeni će biti predati nadležnom Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde će se suočiti sa krivičnim prijavama i biti saslušani u zakonom predviđenom roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading