DOKAZANO! VOZAČ PUNTA SMRTI NAMERNO UŠAO U KONTRA SMER: Policija otkrila kako je došlo do jezive tragedije na Milošu Velikom

Autor: Republika

Hronika

07.09.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku se jasno vidi kako vozač ne ulazi slučajno u kontrasmer nego namerno

DOKAZANO! VOZAČ PUNTA SMRTI NAMERNO UŠAO U KONTRA SMER: Policija otkrila kako je došlo do jezive tragedije na Milošu Velikom

Foto: Instagram/192_rs •

Dejan J. (53) iz Debeljače namerno je ušao u suprotan smer na autoputu "Miloš Veliki" nako čega je poginuo u jezivom udesu.

Na snimcima sigurnosnih kamera, kako nezvanično saznajemo, vidi se kako vozač "punta" na petlji kod Surčina ulazi u kontrasmer i počinje da vozi najbržom trakom.

Ovo je otkrila istraga jezivog udesa koji se u nedelju dogodio na autoputu "Miloš Veliki" kada su se Dejan J. i Nenad K. (40) svojim "puntom" zakucali u "hjundaji".

Tom prilikom je poginuo Dejan, koji je vozio "punta", a teško je povređen njegov suvozač Nenad, kao i Dragoslava P. (30), koja je upravljala "hjundajiem".

Republika

Foto: Instagram/192_rs •

Slupani punto

- Nekoliko dana su pregledani snimci sigurnosnih kamera i to sve dok nije pronađen onaj na kojem se vidi "punto". Na njemu se jasno se vidi kako vozač ne ulazi slučajno u kontrasmer nego on to čini namerno. Naime, na tom delu puta, tačnije na petlji kod Surčina, ne može lako da se uđe u drugu traku. Potrebno je da se dosta izmanevriše sa autom kako bi se ušlu u kontrasmer - rekao je izvor iz istrage za Informer.

On je dodao da je na osnovu tragova pronađenih na mestu saobraćajke kao i drugih veštačenja vozila utvrđeno da je u trenutku sudara Dejan vozio između 130 i 135 km/h.

- Na osnovu tragova kočenja utvrđeno je da se "hjunadji" kretao brzinom od oko 80 kilometara na čas. Uprkos tome Dragoslava P., koja je vozila taj auto, nije mogla da izbegne udes, jer je bila u krivini pa nije videla da joj u susret dolazi "punto". Kada je reč o Dejanovom vozilu istraga je otkrila da on nije ni pokušao da ukoči - naveo je sagovornik.

Dejanov suvozač Nenad K., koji je teško povređen kada se "puto" zakucao u "hjundaji", više puta je saslušan u Urgentom centru. On je, kako saznajemo, do detalja opisao šta se dogodilo na autoputu, a naveo je i da su oni pre udesa pili alkohol.

- Ja sam popio 0,75 litara votke, a Dejan tri piva od 0,5. Krenuli smo na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Nisam siguran gde smo se uključili na autoput, ali sam ubrzo shvatio da smo ušli u pogrešnu traku autoputa "Miloš Veliki" - izjavio je Nenad.

Republika

Foto: Instagram/192_rs •

Dejan i Nenad

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu koje vodi istragu dalo je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija leša, kao i da se prikupe svi dokazi i dostavi izveštaj tužilaštvu. Istraga bi trebalo da utvrdi šta se zaista dogodilo na autoputu "Miloš Veliki". 

Inače, u toku je akcija prikupljanja krvi za povređenu Dragoslavu P., u čiji su se "hjundaji" zakucali Dejan i Nikola.

"Punto" je nakon udesa počeo da gori, a Nenad je pokušao da probudi Dejana kako bi zajedno izašli iz zapaljenog vozila. 

- Nisam mogao da ga osvestim, pa sam izašao iz vozila. Baš u tom trenutku auto je buknuo i izgoreo. Mogu da kažem da za vreme vožnje Dejan nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena napolje - tvrdio je on.

Uprkos Nenadovoj tvrdnji da niko nije koristio mobilni telefon tokom vožnje, ipak na društvenim mrežama se pojavio snimak koji ukazuje da su Dejan i Nenad ispružili ruke kroz prozor "fijata", držeći nešto nalik telefonu, što ukazuje da su se ipak snimali uoči sudara.

Ovo će definitivno biti razjašnjeno nakon veštačenja telefona, koji su izgoreli u "fijatu", ali stručnjaci su uvereni da će moći da dođu do snimaka, slika i drugih podataka.

Takođe, naši inspektori su potražili i pomoć stranih firmi koje upravljaju serverima najpopularnijih društvenih mreža, kako bi se utvrdilo da li su u trenutku nesreće Dejan ili Nenad emitovali uživo snimke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading