OPTUŽNICA ZA OTMIČARE MALOLETNIKA IZ NOVOG SADA! Ocu tražili 200.000 evra za živog sina - porodica preživela pravu TORTURU!

Autor:

Hronika

16.08.2023

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otmicu je prijavio otac mladića iz Sremske Kamenice, kome su otmičari tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.

OPTUŽNICA ZA OTMIČARE MALOLETNIKA IZ NOVOG SADA! Ocu tražili 200.000 evra za živog sina - porodica preživela pravu TORTURU!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Policija na terenu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) pod sumnjom da su zajedno sa jednim maloletnikom,oteli 18-ogodišnjeg mladića iz Novog Sada u nameri da od njegovog oca iznude 200.000 evra.

Oni se, od februara ove godine, nalaze u pritvoru.

- Tačno je da je optužnica podignuta, ali zbog osetljivosti predmeta ne bih govorio o njoj. Zbog dugotrajne istrage i činjenice da se okrivljeni nalaze u pritvoru insistiraću na tome da se što pre ovaj postupak okonča. Pritvor je poslednja mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog i trebalo bi ga restriktivno koristiti. Na žalost u našoj sudskoj praksi se pokazuje da pritvori predugo traju. Tome doprinosi i loš Zakonik o krivičnom postupku koji sa tužilačkom istragom nije ništa doprineo u smislu efikasnosti. Suprotno tome samo je uticao negativno na "jednakost oružja" između tuzioca i okrivljenog - tvrdi advokat Goran Karadarević.

Otmicu je prijavio otac mladića iz Sremske Kamenice, kome su otmičari tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.

Posle intenzivne potrage na području grada, policija je na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovređenog mladića i uhapsila četvoricu osumnjičenih.

Dobili smo poziv od otmičara u gluvo doba noći i tada je od nas tražena velika suma novca, zatim se veza prekinula. Nisu detaljisali, a suprug i ja smo kratko razmislili i pozvali policiju koja je na svu sreću uhapsila otmičare, i zahvalni smo im jer su nam vratili dete živo i zdravo - rekla je majka otetog tinejdžera.

Kako je navela, njen sin je te večeri bio na rođendanu.

Bio je na rođendanu i koliko smo saznali kada je došao blizu kuće neko ga je zvao i tada se sve dogodilo. Nismo još videli sina, ali čuli smo da je dobro i jedva čekamo da ga vidimo i da saznamo sve detalje, jer još ne znamo šta se i kako tačno dogodilo - objasnila je majka.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading