DAO MLADIĆU HEROIN, OVAJ SE NADROGIRAO I PREMINUO: Uhapšen muškarac iz Novog Pazara!

Autor:

Hronika

06.04.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je omogućio uživanje opojne droge heroin preminulom mladiću.

DAO MLADIĆU HEROIN, OVAJ SE NADROGIRAO I PREMINUO: Uhapšen muškarac iz Novog Pazara!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Više javno tužilastvo u Novom Pazaru odredio je zadržavanje prema osumnjičenom P. S iz Novog Pazara, starom 45 godina, zbog krivičnog dela omogućavanja uživanja opojnih droga.

P. S. je osumnjičen da je omogućio uživanje opojne droge heroin oštećenom P. E., starom 36 godina, koji je nakon konzumiranja navedene opojne droge preminuo.

Da pojasnimo, ko navodi drugog na uživanje opojne droge ili mu daje opojnu drogu da je uživa on ili drugo lice ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Ako je delo učinjeno prema maloletnom licu ili prema više lica ili je izazvalo naročito teške posledice, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Ako je usled izvršenja dela nastupila smrt nekog lica,učinilac će se kazniti zatvorom od tri do petnaest godina.

Opojne droge će se oduzeti.

Problem zloupotrebe opojnih droga je, kao transnacionalan, transkulturalan, odnosno globalan fenomen, sve drugo samo ne nepoznat. Govoreći o njemu gotovo uvek se postavlja pitanje kako ga rešiti i je li to uopšte moguće.

Heroin se unosi se u organizam pušenjem, ušmrkavanjem i injekcijama. Od svih
droga heroin se najviše zloupotrebljava, 25 puta je jači od morfina. Nagla smrt
nastupa zbog respiratorne depresije ili zastoja rada srca, a da bi smrt nastupila
dovoljna je i samo jedna konzumacija. Brzo izaziva psihičku i fizičku zavisnost. Simptomi su suženje svesti, gađenje, zevanje, bolovi u mišićima, povraćanje, uznemirenost. Izaziva mnoge bolesti: hepatitis, sifilis, tetanus, tuberkulozu, kožne infekcije itd.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading