SNAŽAN ODGOVOR KRIMINALNIM GRUPAMA! Oglasio se Republički javni tužilac: Naša odlučnost je neumoljiva i jasna!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.02.2021

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ocenila je danas da je jučerašnjom akcijom hapšenja grupe Veljka Belivuka Tužilaštvo za organizovani kriminal, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, pokrenulo snažan odgovor kriminalnim grupama koje, kako kaže, pokušavaju da nametnu svoja kriminalna pravila i sistem vrednosti našem društvu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Zagorka Dolovec

Ona je navela da analiza, planiranje i izvršenje odgovora države na organizovani kriminal nije započeto ni juče, ni slučajno, već da su tužioci, policajci i službenici bezbednosti već duže vreme na ovom zadatku, kome su pristupili temeljno i krajnje ozbiljno.

- Prvi rezultati su jasno vidljivi. Biće ih još - poručila je Dolovac ističući da mora biti kristalno jasno da "kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našem društvu i državi".


Javno tužilaštvo će iskoristiti svako zakonsko ovlašćenje da ih spreči u njihovim kriminalnim namerama, dodal je ona.

- Svi naši kapaciteti, i ljudski i materijalni, su usmereni samo u jednom pravcu: krivičnom gonjenju kriminalaca i njihovih grupa i staranju da budu osuđeni po zakonu. Naša odlučnost je neumoljiva i jasna - navela je Dolovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading