Bil Gejts otkrio najveću tajnu koju je čuvao još od kada je napravio Windows

Autor: Republika

Razonoda

22.09.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft i tvorac legendarnog Windows operativnog sistema, žali što komandu Ctrl - Alt - Delete nije napravio na drugačiji način.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
To je sve trebalo da bude jedno dugme, kaže Bil Gejts

- Ukoliko bih mogao da napravim malu izmenu, napravio bih da se komanda Ctrl - Alt - Delete pokreće jednim tasterom - izjavio je Bil Gejts na Bloombergovom Global Business Forumu u Njujorku, piše "Mashable", a prenosi telegraf.rs.

Ova komanda se na starijim verzijama Windowsa koristila za restartovanje računara, a danas otvara "Task Manager" meni.

Gejts je prethodno objasnio da je  za ovu "grešku" kriv dizajner IBM-a. Naime, IBM-ovi inženjeri su kontruisali izgled tastature koje poznajemo danas, a prema rečima Gejtsa, čovek koji je dizajnirao tastaturu odbio je da napravi odvojeno dugme za pokretanje "Task Managera".

Ova kombinacija tastera nikada nije planirana da se koristi od strane običnih korisnika.

IBM-ovi programeri su Ctrl-Alt-Delete koristili kao opciju za instant restartovanje Windowsa sistema, što je u suštini prilično logično jer je veoma teško pritisnuti sva tri tastera istovremeno.

Microsoft je odavno napustio komandu Ctrl-Alt-Delete za restartovanja računara, pa se ona danas koristi za pokretanje "Task Managera".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading