OTKRIVENA ISTINA O POREKLU PORODICE ĐOGANI

Autor: pink.rs, Republika

Zadruga

25.03.2018

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je pre šest meseci postala učesnica rijaltiija "Zadruga", mladu blogerku Lunu Đogani prate raznorazne priče koje se često tiču i ostalih članova njene porodice. Dosta se spekulisalo o njenom obrazovanju, zanimanju, estetskim zahvatima i operacijama kojima je promenila svoj fizički izgled, ali i o njenom poreklu i pravom imenu i prezimenom, što nije zaobišlo ni njenu majku Anabelu Atijas, nekada Bukvu.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Anabela Atijas

Anabelu već izvesno vreme prate priče da se nekada ranije zvala Razija, te da je svoje ime promenila u Anabela, što je u više navrata demantovala. Iako je javno pokazala svoja lična dokumenta iz najranijeg detinjstva u kojima je upisana kao Anabela Bukva, to pojedincima nije bio dovoljan dokaz, te su u teoriju zavere upleli čitavu familiju Đogani koja se, prema nekim teorijama, ne preziva tako, već Đogaj.

Budući da se mesecima polemiše o prezimenu Đogani koje je, navodno, izmišljeno, a izvorno glasi - Đogaj, Đole Đogani, najpoznatiji član ove familije, konačno je razrešio misteriju i otkrio ima li istine u navodima da se, zapravo, prezivaju Đogaj.

Foto: facebook.com/djole543
Đole Đogani

- Anabela nije Razija, mi nismo Đogaj, već Đogani! Ne znam odakle te priče, to je neko izmislio i plasirao u javnost - razrešio je misteriju Đole, a potom rešio da zbog svih "nevernih Toma" u javnost iznese dodatne detalje vezane za svoje prezime i poreklo.

- Đogani je moje prezime, rođen sam u Beogradu, zaveden kao Đogani... Isto tako i Gagi! Naše prezime dolazi od "dogan“, iz Turske. Dogan kao Erdogan, to nam je odatle. Moja mama je Makedonka, tata je s Kosova... Tamo ima jedno mesto Mamuša, to je mesto gde je rođen moj tata. I tata mi je Đogani, imamo njegovu ličnu kartu gde to piše, nemam samo ličnu kartu mog dede, koji je isto bio Đogani - objasnio je Đole za Pink.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Cica

25.03.2018 22:29

Ovo nema nikakve veze sa ne znam cim, da se odmah ogradim. Mislim moje pitanje. Ako je poreklo prezimena Tursko, znaci da su i oni turci ? A Luna se tako malo, malo pa krsti rukama. .. Stvarno nebitno , al' eto meni malo dosadno!

gordana

26.03.2018 08:48

Znači vi Djogaji ste multinacionalni i multifunkcionalni i...prevaranti- tačnije rečeno (tačka).

sale

26.03.2018 18:16

Nema tu ni Djoleta ni Gagija ni Bakija nego ima Arifa , Hamita. Gazmena . Baskima i slicno i svi oni ali bukvalno svi se stide svog romskog porekla i zato menjaju imena ne bi li ih ljudi zvali na nastupe hahahahaha jednom recju ciganska posla

ljubće

03.04.2018 18:09

@sale - Nemogu da verujem. Čuo sam da su romi ali nisam verovao. Svaka im čast kad su toliko taga ostvarili i toliko su poznati u Srbiji.