NAJTUŽNIJI PRIZORI IZ PRIJEPOLJA: Završen pomen pokojnom Mihailu, potresan govor RASPLAKAO SVE!

Autor: P. R. / B. P. M.

Zadruga

02.02.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je na porodičnom groblju Janjuševića održan četrdesetodnevni pomen Mihailu Janjuševiću!

NAJTUŽNIJI PRIZORI IZ PRIJEPOLJA: Završen pomen pokojnom Mihailu, potresan govor RASPLAKAO SVE!

Foto: Republika, Instagram

Upravo je završen četrdesetodnevni pomen Mihailu Janjuševiću, najmlađem bratu Marka Janjuševića Janjuša. Mihailo je sebi oduzeo život krajem decembra prošle godine vešanjem, a sahranjen je u rodnom Prijepolju, na porodičnom groblju, gde su se danas okupili ožalošćeni članovi porodice i prijtelji.

Kako je Mihailo izvršio samoubistvo, na groblje izašao sveštenik i nije vršen crkveni obred, te je pomen kratko trajao.

Na pomenu je pozlilo i Janjušu i njegovoj majci Desanki. Janjuš se sklonio sa strane i zapalio cigaretu, dok su Desanku držali da ne padne.

Republika

Foto: Republika

Janjušev otac

- 40 dana te nema, zlato moje - govorila je Desanka Janjušević kroz gorke suze. 

- Sine moj, što mi nisi rekao! Kuku mene, lepoto moja - jecala je Mihailova majka.

Srednji brat Boris popio je rakiju za pokoj duše Mihailu zajedno sa Janjušem, dok je otac Predrag sve vreme bio uz majku i pazio na nju.

Republika

Foto: Republika

Ožalošćeni na groblju, Janjušu se slošilo
Na pomenu se prvo obratio kum, a potom i tetka, koja je rasplakala sve prisutne.
 
Došli smo danas posle 40 dana da se poklonimo našem Mihailu. Znamo da bol neće proći, a mi smo došli da pokažemo porodici da nisu sami i da im pomognemo u njihovom bolu koliko god da možemo. Nema šta da se priča u ovoj tragediji, hvala svima - rekao je kum.
 
Mile, bebo naša, tako su te sestre zvale, nadam se da si smirio svoju dušu i da si sa anđelima. Majka te nikada nece prežaliti, bio si divan, bolji od većine nas ovde, ali eto. Tetka će te voleti dokle god joj kuca srce. Neće te tetka zaboraviti nikada, ni tvoje kontrolne, ni tvoje nestašluke. Srećo moja, neka te anđeli čuvaju - govorila je tetka, čiji je govor rasplakao sve prisutne.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading