"VOJA AMERIKANAC JE UBIJAO PRERUŠEN U ŽENU!" Ispovest Milene Kačavende za Republiku o OPASNIM MOMCIMA DEVEDESETIH!

Autor:

Zadruga

26.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buduća učesnica "Elite" poznavala gotovo sve legende asfalta, a zbog jednog je čak 11 dana provela u bolnici.

"VOJA AMERIKANAC JE UBIJAO PRERUŠEN U ŽENU!" Ispovest Milene Kačavende za Republiku o OPASNIM MOMCIMA DEVEDESETIH!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Milena Kačavenda

Milena Kačavenda, buduća učesnica "Elite" i bivša supruga Srđana Kačavende, žestokog momka sa Voždovca, progovorila je u velikoj ispovesti za Republiku o devedesetim godinama. Otkrila nam je i mnoge nepoznate detalje, između ostalog, da je čuveni kriminalac Voja Amerikanac pucao i ubijao prerušen u ženu. 

Foto: M.M./ATAImages

Milena Kačavenda za naš portal otkrila mnoge do sada nepoznate detalje

Milena kaže da je više puta sedela u društvu u kom se pominjao Vojislav Raičević (Voja Amerikanac), glavni egzekutor klana "Amerika", koji je naziv dobio zbog toga što je većina članova, koji su mahom bili Crnogorci, obučavana za krimi-radnje u Americi. 

SVE SE ZNALO

Kačavenda tvrdi da joj je Vojinov slučaj uvek bio fascinantan, jer se dugo priča da je očistio "voždovački klan".

- Voja Amerikanac je meni bio zanimljiv i više puta sam sedela i slušala razne priče o njemu. Ljudi koji su živeli u to vreme znaju kakav je to čovek bio. On se maskirao u ženu, nosio je perike i skroz je umeo da se preruši kad ide nekoga da likvidira. Samo uđe u baštu kafića kao žena, sedne i obavi posao. Uvek se govorilo da je to njegov manir - kaže naša sagovornica i nastavlja:

- To se zna u krugovima u kojima sam ja živela, Ne znaju to sad prosečni ljudi. Sedela sam sa ljudima koji su to znali i bilo im je kao da gledaju crtani film. Zamislite da tako neko smišlja ubistva.

Foto: Privatna arhiva

Voja Amerikanac

Kačavenda se potom prisetila incidenta koji je imala sa Jovanom Guzijanom Cunerom, kom je zapala za oko u to vreme, a koji je, kada ga je odbila, poslao ljude da je prebiju:

- Bila sam atraktivna kao tinejdžerka i Cuner bi, kad god me je video, zvao da odemo na kafu. Kad mi je već postao dosadan, rekla sam mu da je matori dripac. Preko toga nije mogao da pređe, pa me je pretukao. Udarao me heklerom u glavu, kad sam stigla kući krila sam povrede, ali na kraju kad su se pojavili hematomi i infekcije, morala sam da kažem šta se dešava. Tada sam završila u bolnici i bila sam tamo 11 dana zbog tih povreda. Krila sam od oca da je Cuner kriv za sve, jer sam znala da bi mu presudio. Mog oca su mnogo poštovali, znali su ga i opasni momci iz kraja, pa sam zato htela da prećutim. Na kraju je saznao da je neki muškarac sve uradio, stao je ispred mene i tražio da mu kažem ime. Da sam rekla da je Cuner to bi bila borba na život i smrt. 

Priča dalje da je Cuner bio izrazito nezgodan prema ženama koje bi ga odbile:

- Imao je neke potrčke, oni voze pored mene sporo kolima, prati me do kuće. Svakoj ženi se to dešavalo, svakoj tog kalibra koja ih neće, a oni bi odmah da ih imaju.

REĐAJU SE SLIKE

Milena je potom objasnila da je zbog velikog kriminala zamrzela Zemun, te i dan danas izbegava da odlazi u taj kraj, jer joj se vraćaju slike nekadašnjih događaja i emocije. 

- Zemun sam trajno zamzela zbog stope kriminala koja je od devedesetih i nadalje bila tamo zastupljena. Pamtim najstrašnije stvari od malena u tom kraju. Otišla sam iz Zemuna, ne zato što sam se plašila, nego sam htela mirniji život za sebe - zaključuje Kačavenda prvi deo priče za Republiku.

Družila sam se dugo sa Vladom Budalom, Simović mi je pretio

Goran Vuković Majmun bio je jedan od žestokih momaka koji su devedesetih gospodarili beogradskim podzemljem. Poznat je kao vođa "voždovačkog klana" i čovek koji je ubio u Nemačkoj čuvenog Ljubu Zemunca (Ljubomira Magaša). Milena otkriva detalje o tome da su Ljuba i njen otac bili vrlo bliski, te i da je uvek bila upućena u radnje poznatog klana. 

- Ljuba Zemunac i moj otac su bili drugovi i cela ta ekipa me poštovala. Vlada Budala mi je drug iz detinjstva i uvek sam imala njihovu zaštitu za sve. Uprkos svemu tome, opet ističem da nisam volela Zemun. Ljubu Zemunca su hteli da smaknu, jer je bio i više nego moćan. Zaustavljali su saobraćaj po celom Beogradu. Imali su zaleđinu, kakve vrste to ne znam, a kad je dara prevazišla meru i kad su počeli da otimaju decu po naselju i da ih gepekuju to je bio početak njihovog kraja. Uzeli su više nego što treba - kaže Kačavenda.

ZEMUNSKI KLAN MI JE OGADIO TAJ DEO GRADA

Ističe i da se do danas ne zna ko je smaknuo Majmuna, a razne verzije se i dalje prepričavaju. 
- "Zemunski klan" mi je ogadio taj deo grada. Acu Simovića sam sretala i on mi je pretio. Nisu podnosili ove sa Voždovca i to se jasno pokazivalo kome treba. Ko je ušao u "zemunski klan" nije se izvukao, to ne treba da pojašnjavam.         

Voja Amerikanac

- važio je za najvećeg ubicu na beogradskom asfaltu
- bio je jedan od vođa klana "Amerika" i oko sebe okupio desetak kriminalaca, mahom iz Crne Gore
- pričalo se da je za sve likvidacije imao logistiku DB
- na dušu mu se stavlja više od 15 nerasvetljenih ubistava do sredine devedesetih godina
- navodno stoji iza likvidacija policijskog inspektora Dragana Radišića, Arkanovog majora Zorana Stevanovića Kirija, Baranina Jugoslava Juga Vučinića, Gorana Vukovića Majmuna, vođe "voždovačkog klana" i ubice Ljube Zemunca
- nestao početkom 1997. Po jednoj verziji, osvetnici su ga mučili, isekli i delove tela razbacali po Beogradu. Po drugoj, njegovo telo sa betonskim tegovima bačeno je u Dunav kod Golupca

Jovan Guzijan

Foto: MUP Srbije

Jovan Guzijan Cuner

- predvodnik jedne od najvećih kriminalnih grupa u Zemunu
- u jednom trenutku njegov klan i grupa Sredoja Šljukića Šljuke postale su jedna ekipa, sa kojom je ratovao Dragan Ugarković Ugar
- ubijen po nalogu novog vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića, a zbog likvidacije Ugara, Spasojevićevog prijatelja
- likvidacija se dogodila 5. oktobra 2002. kada su ga na Novosadskom putu presreli i izrešetali iz kalašnjikova Mile Luković i Sretko Kalinić

 

BONUS VIDEO:         


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading