POZNAT TAČAN DATUM DODELE OSKARA ZA 2025. GODINU: Počinje trka za nominacije!

Autor:

Zabava

12.04.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili su se iz Akademije filmskih umetnosti i nauka.

POZNAT TAČAN DATUM DODELE OSKARA ZA 2025. GODINU: Počinje trka za nominacije!

Foto: Profimedia/Stefani Reynolds

Pobednik ovogodišnje dodele Oskara "Openhajmer" još se nije ni ohladio od uzbudljive trke za zlatnu statuu, a već počinje nova trka za nominacije! Oglasili su se iz Akademije filmskih umetnosti i nauka i na platformi X otkrili talan datum sledeće ceremonije dodele Oskara.

Kako je saopšteno na društvenoj mreži X, scvečana manifestacija će biti održana 2. marta 2025.

 

 

Što se tiče nominacija, one će biti poznate 17. januara 2025. godine, a tada će svetska javnost saznati koji će se filmovi naći u trci za zlatnu statuu.

- Označite svoje kalendare! 97. dodela Oskara biće održana u nedelju, 2. marta 2025. godine. Nominacije će biti objavljene u petak 17.01.2025. - navode iz Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Kao što je poznato, 96. dodela Oskara bila je održana pre više od mesec dana, a najveći pobednik bio je film "Openhajmer" režisera Kristofera Nolana.

Republika

Foto: Foto CUniversal Pictures. All Rights Reserved

 

Domaćin ovogodišnje dodele Oskara bio je komičar Džimi Kimel, a i dalje nije poznato ko će voditi ovu svečanu ceremoniju u Dolbi teatru naredne godine.

Film "Openhajmer" je pobedio u sedam kategorija, ostvarenje ''Jadna stvorenja'' je dobio četiri Oskara, "Zona'' je osvojio Oskara u kategoriji za najbolji strani film i zvuk, a ''Barbi'' ima najbolju pesmu.

Ves Anderson nagrađen je za najbolji kratki film. Jedno od najvećih iznenađenja je glumica Ema Stoun koja je osvojila drugog oskara za najbolju žensku ulogu, a Kristofer Nolan je dobio svog prvog Oskara. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading