SRPSKI REDITELJ OTKRIO GLUMCA KOJI JE SINOĆ OSVOJIO OSKARA! Marfi za sve može da bude zahvalan NJEMU! (FOTO)

Autor:

Zabava

11.03.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Paskaljević otkrio je Kilijana Marfija.

SRPSKI REDITELJ OTKRIO GLUMCA KOJI JE SINOĆ OSVOJIO OSKARA! Marfi za sve može da bude zahvalan NJEMU! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Glumac Kilijan Marfi proglašen je za najboljeg glumca na dodeli Oskara i to zahvaljujući ulozi Openhajmera u istomenom filmu Kristofera Nolana. Ovaj film je inače osvojio čak sedam zlatnih statua i ubedljivi je pobednik na ovogodišnjoj dodeli najprestižnije nagrade u svetu filma.

Inače, malo je poznato da je čuvenog irskog glumca otkrio srpski reditelj Goran Paskaljević. Naš proslavljeni reditelj, nažalost pokojni, poverio mu je 2001. godine ulogu Gasa u svom filmu ''Kako je Hari postao drvo''. 

Republika

Foto: Foto Fest

Goran Paskaljević

Marfi je tumačio ulogu sina kog je otac redovno maltretirao, a ekran je delio sa Kolmom Minijem, Adrijanom Danbarom i Keri Kondon.

Ova drama prati priču čoveka koji je izgubio smisao života i traži ga u stvaranju i pobeđivanju neprijatelja. Goran Paskaljević se odlučio baš za ovu temu jer je do tada nije video u svetskoj kinematografiji, a za Irsku kao mesto radnje se odlučio na nagovor supruge Kristin Paskaljević, kao i zbog toga što ima dosta toga zajedničkog sa Srbijom, rekao je svojevremeno reditelj.

Njegov film ''Kako je Hari postao drvo'' je naišao na dobre kritike, a časopis Varajeti svrstao je Paskaljevića u pet najboljih reditelja godine.

Kilijan Marfi je posle ovog filma, već naredne godine glumio u ostvarenju Denija Bojla ''28 dana kasnije'' i tako je započeo svoju karijeru.

Dve decenije kasnije, na sinoćnoj 96. dodeli Oskara dobio je svoju prvu zlatnu statuu i to u kategoriji ''Najbolji glumac''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading