CRNA LISTA! Šok spisak ZABRANJENIN ličnosti na dodeli Oskara!

Autor:

Zabava

11.03.2024

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričard Giru zabranjen pristup dodeli Oskara na 20 godina.

CRNA LISTA! Šok spisak ZABRANJENIN ličnosti na dodeli Oskara!

Foto: Profimedia/Stefani Reynolds

Sinoć je održana 96. dodela Oskara, veliki broj poznatih ličnosti je nominovan u brojnim kategorijama, a oni najbolji su kući poneli zlatnu statuu i najprestižnije priznanje-

Međutim, što se same dodele tiče, postoji spisak poznatih kojima je strogo zabranjeno da budu deo ove filmske manifestacije.

Vil Smit

Glumcu Vil Smitu je zabranjeno prisustvo dodeli Oskara, jer je tokom 94. dodele udario šamar Kris Roku koji je tada dodeljivao nagradu za najbolji dokumentarac.

Naime, Rok se našalio na račun obrijane glave supruge Vil Smita, Džejde Pinket Smit i uporedio je sa ćelavim izgledom Demi Mur u filmu "G.I. "iz 1997. Džejn.

Kako Džejdi buluje od alopecije, ova šala joj nije bila nimalo smešna ni prijatna, a Vil Smit je odlučio da stvar preuzme u svoje ruke, izašao na binu i ošamario Roka.

Američka akademija za nauku i umetnost saopštila je da se Vilu Smitu zabranjuje narednih 10 godina da bude na dodeli Oskara, a glumac je izjavio da poštuje tu odluku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vil Smit ošamario Kris Roka

Adam Kimel

Šezdesetčetvorogodišnjem dizajneru Adamu Kimelu 2021. godine je zabranjen pristup dodeli zbog njegovih seksualnih zločina. Nakon što je dva puta uhapšen zbog napada na maloletnike, Akademija ga je stavila na crnu listu zbog kršenja kodeksa ponašanja.

Kimel koji je radio na hit filmovima kao što su Capote, Never Let Me Go i Beautiful Girls, registrovani je seksualni prestupnik koji je priznao krivicu za silovanje petnaestogodišnje devojke kada je imao 43 godine 2003. pre nego što je nastavio sa holivudskom karijerom u usponu. Iako je priznao krivicu, i dalje tvrdi da je seksulani odnos bio dobrovoljan.

Roman Polanski

Reditelj Roman Polanski je 2018. godine doživotno izbačen sa dodele Oskara jer je imao seksualni odnos sa maloletnicom. 

On je 1977. godine pobegao iz SAD i otišao u Francusku gde je priznao krivicu za zločin.

Osvojio je pet nominacija za Oskara i nagradu za najboljeg reditelja za svoju biološku ratnu dramu o Holokaustu, Pijanista, uprkos tome što fizički nije mogao da prisustvuje ceremoniji jer su ga tražile američke vlasti.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo

Roman Polanski

Karmajn Karidi

Glumac Karmajn Kardidi je prvi koga je Akademija trajno zabranila 2004. godine

 je i bio prva osoba koju je Akademija trajno zabranila 2004. godine. Zvezda Kuma dva i tri koji je umro 2019. u 85. godini, izbačen je zbog ilegalnog puštanja približno 60 VHS kaseta budućih filmova svom prijatelju Raselu Sprajgu. FBI je istražio te zločine, a Sony i Warner Bros su ga tužili za kršenje prava.

Sprajg je objavio kopije filmova na internetu, ali je umro tokom sudskog postupka od srčanog udara. Karidi je oslobođen na kraju, ali je Akademija ostala pri svome i zabranila mu pristup jer je prekršio dogovor o zaštiti gledalaca.

Ričard Gir

Ime Ričard Gira na spisku zabranjenih je možda i najveći šok za veći deo javnosti. Naime, njemu je 1993. godine izrečena zabranaj na 20 godine jer je tokom svog govora odstupio od scenarija i kritikovao "užasnu, užasnu situaciju sa ljudskim pravima" na Tibetu.

Tokom govora je pričao i o čelniku kineske Komunističke partije.

Republika

Foto: Ap photo

Ričard Gir

Bil Kozbi

Glumcu i komičaru Bil Kozbiju je doživotno zabranjen pristup na dodeli Oskara nakon što je osuđen 2018. godine osuđen za drogiranje i seksualno zlostavljanje košarkaškog trenera Andree Konstande 2004. godine.

Osuđen je na tri do 10 godina zatvora, ali je nakon samo tri godine kazne Vrhovni sud Pensilvanije poništio presudu. Oslobođen je 2021. i viđen je prvi put nakon što je pušten, 2023. u Njujorku.

- Odbor nastavlja da podstiče etičke standarde koji zahtevaju od članova da podržavaju vrednosti Akademije i poštovanje ljudskog dostojanstva - navodi se u saopštenju o zabrani.

Republika

Foto: Profimedia

Bil Kozbi

Harvi Vajnstin

Vajnstinu je zabranjen pristup dodeli 2017. godine nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. Kasnije je osuđen na 23 godine zatvora za zločine koji su se desili pre više decenija, piše Daily mail.

Proglašen je krivim za silovanje i još dve tačke optužbe za seksualno zlostavljanje na suđenju u Los Anđelesu 2023. nakon što je prethodno osuđen 2020. za seksualne zločine u Njujorku, prenosi Blic žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading