KAKAV IZNENADNI USPEH! Novak Đoković OSVOJIO OSKARA! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.03.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urnebesan video iskrsao je ne profilu ATP tura.

KAKAV IZNENADNI USPEH! Novak Đoković OSVOJIO OSKARA! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković započeo je takmičenje u Indijan Velsu pobedom nad Aleksandrom Vukićem sa 2:1 u setovima. Osetno je bilo što kod publike, što u medijima, da je Nole u mnogome nedostajao pustinjskom gradu. 

Shodno tome, deluje da u taboru najvećeg tenisera svih vremena vlada fanastično raspoloženje.  

O tome svedoči smešni video sa zvaničnog profila ATP tura, na kome Novak dobija nagradu Oskar, za najbolju priču u svetu tenisa po mišljenju fanova. Naravno, u pitanju je šala, ali u duhu ideje, Đoković je održao pobednički govor. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

 

- Konačno, posle toliko godina u ulozi Novaka Đokovića! Hvala svima, neverovatno putovanje prethodnih 20 godina u ulozi Novaka Đokovića. Nekad je bio zabavan, nekad dosadan, ali to je deo posla. morate to da prihvatite. želeo bih da se zahvalim mom prijatelju Frejzeru Meknajtu. Nije počelo kako bi valjalo, osvajanjem Australijan opena, ali je bilo zabavno prilikom cepanja majice u toaletu u Melburnu. To je bio jedan od najsmešnijih poteza mog lika. Hvala puno mojim producentima i režiserima. Vratiću se uskoro - rekao je Nole. 

Novak Đoković na Indijan Velsu

Prvi reket sveta je poslednji put na Indijan Velsu učestvovao 2019. godine, kada je na iznenađenje svih ljubitelja "belog sporta" izgubio od Nemca Filipa Kolšrajbera u trećoj rundi sa 2:0 (4-6, 4-6) u setovima. 

Ipak, i pored pređašnjeg neuspeha, Novak je, sa Rodžerom Federerom, najuspešniji teniser na ovom takmičenju. Trenutno je rekorder u čak pet kategorija. 

Zanimljivo je da Đoković i Švajcarac dele čak tri dostignuća. Zajedno su rekorderi po broju osvojenih trofeja na Indijan Velsu (po pet), kao i igrači sa najviše uzastopnih titula (po tri).

Tu je i priznanje za najviše uzastopnih finala (po tri), a samom Novaku pripadaju i laskavi uspesi poput najviše uzastopno pobeđenih mečeva (19), najvećeg procenta pobeda  (84.75%) i najbržeg trijumfa u finalu - protiv Miloša Raonića 2016. godine. Tada je Srbin praktično počistio Kanađanina sa terena sa 2:0 (6-2, 6-0) u setovima.

Novak Đoković je prvi put do finala došao 2007. godine, kada je izgubio od ljutitog rivala, Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima. Ipak, Nole nije morao dugo da čeka na prvu titulu, jer već sledeće godine dolazi do trofeja u tesnom finalu protiv Mardija Fiša.

Od tada, pa do danas, prvi reket sveta je rušio velika imena svetskog tenisa na ovom prestižnom turniru serije 1000, poput već pomenutog Španca, ali i Rodžera Federera.

S obzirom na penzionisanje legendarnog Švajcarca, Novak će ove godine imati priliku da prestigne Rodžera po broju osvojenih titula na Indijan Velsu, i tako zacementira svoje ime u analima takmičenja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading