NOVAK OŠTRO PODIGAO GLAS! Za sve je "KRIV" doping SKANDAL!

Autor:

Sport

07.03.2024

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizacija koju predvodi najbolji srpski teniser odmah reagovala na odluku.

NOVAK OŠTRO PODIGAO GLAS! Za sve je "KRIV" doping SKANDAL!

Foto: Tanjug/AP

Asocijacija profesionalnih igrača, PTPA, koju je osnovao najbolji teniser sveta Novak Đoković, u želji da pomogne svim igračima, oglasila se pošto je Simona Halep uspela da se vrati na teren posle suspenzije.

Svetska antidoping agencije je Rumunki zabranila takmičenja na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila, ali je posle žalbe Sud za sportsku arbitražu (CAS)  kaznu smanjio na devet meseci i tenserka može uskoro da se vrati na teren.

PTPA je izdala žestoko saopštenje u kome se ističe da Simona nije pobedila i traži reformu antidoping sistema.

- PTPA jasno podržava sve igrače i igračice tokom procesa apelacije za svoja prava i tokom borbe za far i logičan anti-doping sistem. Sud za sportsku arbitražu je smanjio kaznu Simoni Halep sa četirti godine na devet meseci, ali to ne smanjuje potrebu za zdravom reformom nepravednog sistema i za zaštitu ovih prava - stoji u u saopštenju PTPA.

Republika

Foto: Vikipedija

Simona Halep

Dalje se napominje da je dvostruka Grend slem šampionka i svojevremeno prva na WTA listi (2017. godine) nepravedno oštećena, kao i da joj se bodovi neće vratiti.

- Simona je imala uslovnu kaznu od 17 meseci i izgubila je ranking, novac od nagrada, reputaciju. Nepovratno je oštećena. Njena uspešna žalba neće to nadoknaditi. PTPA je radila sa Simonom i njenim timom tokom cele prošle godine, raduje se nastavku podrške i njenom povratku takmičenju. Ostajemo posvećeni saradnjii i naporima za poboljšanja i povećanu odgovornost procesa koji i dalje pokazuje ogromne mane. Potreban je pravedniji i logičniji sistem.

Izvršni direktor PTPA Ahmad Nasar je istakao na društvenoj mreži "X" ponovo da ovo nije pobeda Simone Halep. Nekadašna prva na ATP listi i osvajačica Rolan Garosa i Vimbldona je mnogo toga izgubila.

- Drago nam je da je Simona Halep očistila svoje ime. Ali oklevamo da to nazovemo pobedom. Niko nije pobedio. Ona ne dobija nazad godinu i po dana, ne dobija poene i nagradne fondove turnira. A da sve bude gore, CAS je presudio da je Simonina suspenzija završena prošlog jula. Da li neko ima vremeplov? Ovo mora da se promeni i mi ćemo raditi da se promeni - napisao je Nasar.

Rumunka je objasnika da je "pakao" kroz koji prolazi čini otpornijom i jačom.

- Usred ovog putovanja punog izazova, moja nepokolebljiva vera u integritet istine i principe pravde bila je moj svetionik. Radujem se i nestrpljiva sam da okrenem ovu stranicu i ponovo se priključim takmičenjima uz novu snagu i obnovljenog duha - oglasila se Simona Halep na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading