ONA JE UZELA DVA OSKARA! Mlada pevačica oborila rekord, ovo retko kome može da pođe za rukom! (FOTO)

Autor:

Zabava

11.03.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica nastavlja da niže velike uspehe.

ONA JE UZELA DVA OSKARA! Mlada pevačica oborila rekord, ovo retko kome može da pođe za rukom! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Američka pevačica Bili Ajliš postala je najmlađa osoba koja je dobila dva oskara, te je postavila rekord. Naime, ona je nagrađena za najbolju originalnu pesmu u filmu "Barbi".

Osećam se neizmerno srećno i počastvovano“, rekla je Ajliš, pre nego što je zahvalila rediteljki Barbike, Greti Gervig. „Ovo je posvećeno svima koji su bili pogođeni filmom i koliko je on neverovatan.“ „Za šta sam stvorena?“ postavlja raspoloženje za identitetsku krizu Barbike (Margot Robi) koja se dešava tokom filma.

Foto: www.profimedia.rs

Bili Ajliš

 

Pesma je takođe dominirala na dodeli Gremija 2024, osvojivši nagrade za pesmu godine, snimak godine, najbolju solo pop izvedbu i najbolji muzički video.

Foto: youtube.com/Just Dance

Bili Ajliš

 

Ajliš je tako oborila rekord Luiz Rajner, koja je 1936. sa 26 godina osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu, a potom istu nagradu osvojila i 1937. godine.

Rekord Rajner oborio je i muzičar Finias (26), koji je zajedno sa svojom sestrom Bili Ajliš osvojio dva Oskara i tako postao druga najmlađa osoba koja je dva puta dobila prestižnu nagradu, navodi AP.

Bili Ajliš i Finias su ove godine dobili Oskara za pesmu "What Was I Made For?", a prvog Oskara osvojili su 2020. godinu za pesmu "No Time to Die" iz filma o Džejmsu Bondu.

Bratsko-sestrinski tim takođe je osvojio nagradu za najbolju originalnu pesmu 2021. za „Nema vremena za umiranje“ u filmu o Džejmsu Bondu istog imena, u kojem glumi Danijel Krejg.

Ajliš se 2018. godine našla na listi najuticajnijih tinejdžera TIME-a, i opisala je svoju nadu da će imati karijeru u kojoj neće samo pisati pesme, već će se baviti i drugim kreativnim poduhvatima poput dizajniranja automobila i obuće. Takođe je posvećena aktivistkinja za klimatske promene, piše Time.

Ne mogu da zamislim život koji ne uključuje kreativnost“, rekla je, „ili bar inspirisanje drugih ljudi.“

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading