ŠOK ZA FRANCUZA! NBA liga ŽESTOKO kaznila Gobera! Evo KOLIKO će centar "vukova" morati da PLATI!

Autor:

Sport

11.03.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju je sankcija zbog protesta.

ŠOK ZA FRANCUZA! NBA liga ŽESTOKO kaznila Gobera! Evo KOLIKO će centar "vukova" morati da PLATI!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović i Rudi Gober

Centar Minesota Timbervulvsa, Rudi Gober, nedavno je kažnjen sa 100.000 dolara od strane NBA lige zbog "neprikladnog gesta" prema sudijama tokom meča protiv Oklahome. Ovaj potez nije prošao nezapaženo, budući da je ovo najveća novčana kazna koju je neki košarkaš zaradio ove sezone, a da pritom nije dobio suspenziju.

Goberu je dosuđen šesti faul tokom meča, što ga je dovelo do izražavanja nezadovoljstva prema sudijama gestom koji je kasnije objasnio rečima:

- Greške se dešavaju. I sudije prave greške. Ali ponekad mislim da je to više od greškea. Mislim da svi koji su u ovoj ligi znaju. I na tome ću ostati.

 

 

Ova kazna se uklapa u trend visokih novčanih kazni za nedolično ponašanje tokom mečeva u NBA ligi. Na listi kažnjenih igrača ove sezone nalaze se imena poput Entonija Edvardsa (40.000 dolara), Pola Džordža (dva puta po 35.000 dolara), Dilon Bruksa i Drejmonda Grina. Očigledno je da liga ozbiljno shvata disciplinu i ponašanje igrača na terenu, te da se visokim novčanim kaznama želi poslati jasan signal da se nedolično ponašanje neće tolerisati.


Interesantno je da se neka imena često pojavljuju na listi kažnjenih igrača, poput Entonija Edvardsa, Pola Džordža, i pomenutih Dilon Bruksa i Drejmonda Grina. Njihovi prekršaji su ih koštali značajnih finansijskih iznosa, što može ukazivati na određene obrasce ponašanja ili temperamenta koji dovode do neprikladnih gestova ili izjava tokom mečeva.

NBA liga jasno pokazuje da će nedolično ponašanje tokom mečeva biti kažnjavano visokim novčanim kaznama, bez obzira na popularnost ili ugled igrača. Ovo je važan korak ka održavanju discipline i poštovanja prema sudijama, kao i očuvanju ugleda lige u celini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading