JEZIVO! Poslednja rečenica koju je pre ATENTATA Zoran Đinđić izgovorio Branislavu Lečiću LEDI KRV U ŽILAMA!

Autor:

Vesti

11.03.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Bio je slika života, slika inspiracije za sutra - rekao je Lečić.

JEZIVO! Poslednja rečenica koju je pre ATENTATA Zoran Đinđić izgovorio Branislavu Lečiću LEDI KRV U ŽILAMA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Dragan Antonić

Glumac Branislav Lečić je juče, govoreći za TV Pink podsetio na veliko prijateljstvo sa nekadašnjim premijerom Zoranom Đinđićem, koji je ubijen pre 21 godinu. Kako je otkrio, on se sa preminulim premijerom video samo 30 sati pred smrt, kada je prema njegovom sećanju, bivši premijer bio i više nego odsutan. 

Republika

Foto: TV Pink/printscreen, Profimedia

Branislav Lečić i Zoran Đinđić

 

Kako je otkrio, Đinđić kao da je predosetio smrt koja ga stiže. 

- Bio je slika života, slika inspiracije za sutra - rekao je Lečić. 

30 sati pred smrt smo se sastali, pričali smo o jednom programu koji sam ja osmislio. Uglavnom bismo se brzo dogovarali oko svega, ali se ovog puta sastanak odužio, priseća se Lečić.  

- Ja sam to pripremao, trebao je da mi odobri, trajao je razgovor satima, skoro dva i po sata. Bio je već sa štakom tada. On je bio svestan činjenice da je smrt blizu, a to sam shvatio naknadno. Nije mi to osećanje bilo svojstveno za njega. Zvao ga je Solana, Bler i Šreder, telefonirao je tada sa glavnim ljudima u Eropi, glavna tema je bila Kosovo - priča Lečić. 

Foto: Printscreen/b92

 

On je bio ispred drugih u tom predlogu, dodao je Lečić. 

- Ispratio sam ga na mesto gde je ubijen, ušao je u auto, unutra, sklonio štake i ja još nisam dobio odgovor na predlog. Rekao mi je tada čudnu stvar, odgovarajući  na pitanje kada ćemo se dogovoriti oko programa... Samo je izustio u nekoj tišini: "jednoga dana". Oprostio se na mestu gde je ubijen, što sam doživeo jako emotivno - rekao je Lečić.

AKCIJA SABLJA 

Podsetimo, u policijskoj akciji "Sablja" uhapšen je atentator na premijera, bivši pomoćnik komandanta JSO Zvezdan Jovanović, njegovi pomagači i još nekoliko pripadnika te jedinice, kao i većina pripadnika zemunskog klana i drugih kriminalnih grupa u zemlji i rasvetljena neka nerazjašnjena ubistva iz prethodnih godina.

U avgustu 2003. godine, podignuta je optužnica protiv 44 osobe za učešće u ubistvu premijera Đinđića, a prvi na listi okrivljenih, Milorad Ulemek Legija, predao se srpskim vlastima 2. maja 2004. godine.

Republika

Foto: printskrin, PRofimdia

Milorad Ulemek Legija i Zoran Đinđić

 

Suđenje optuženima za ubistvo premijera Đinđića počelo je 22. decembra 2003. godine u Okružnom sudu u Beogradu, u Odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala. Oni su 23. maja 2007. godine proglašeni krivim i prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 378 godina zatvora.

Za organizovanje ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik. Te presude potvrdio je i Vrhovni sud Srbije 29. decembra 2008. godine.

Foto: youtube.com/printscreen

Zvezdan Jovanović

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading