ORUŽARKI FILMA PRETI ZATVORSKA KAZNA! I popularni glumac bi mogao da završi iza rešetaka!

Autor:

Zabava

21.02.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neko će morati da odgovara za smrt Haline Hačins!

ORUŽARKI FILMA PRETI ZATVORSKA KAZNA! I popularni glumac bi mogao da završi iza rešetaka!

Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Snimateljka Halina Hačins izgubila je život 2021. godine u kobnoj pucnjavi na snimanju filma "Rust", kada je pištolj koji je držao glumac Alek Boldvin opalio iz neposredne blizine dok su uvežbavali scenu na setu "Rusta" na ranču Bonanza Krika. 

Zatvorska kazna preti Boldvinu, ali i oružarki Hani Gutjerez-Rid koja iščekuje suđenje. Slučaj bi kako piše BBC, trebao započeti u Santa Feu u sredu. Gutjerez-Rid izjasnila se nevinom po optužbama za nenamerno ubistvo i neovlašćeno menjanje dokaza. Preti joj do tri godine zatvora ako bude osuđena. Gutjerez-Rid nastojala je da se slučaj odbaci, ali je sudija prošle nedelje odlučio da će se on ipak nastaviti.

Republika

Foto: tanjug/AP, Instagram

 

Takođe, Alek Boldvin 19. januar je ponovo optužen za ubistvo iz nehata, nakon što su lokalni tužioci rekli da su iz forenzičkih testova o oružju korištenom u pucnjavi proizašle dodatne činjenice. Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv, a u njegovom slučaju nije još zakazan datum suđenja.

Boldvin (65) vežbao je pucanje iz pištolja za scenu i tvrdi da nije povukao okidač pištolja Colt .45, već da je samo povukao ‘čekić‘. Takođe je tvrdio da nije kriv za smrt snimateljke jer nije znao da oružje sadrži bojeve metke, koji nisu ni trebali biti na setu. Još nije zvanično utvrđeno kako je bojeva municija uopšte dospela na filmski set. 

Gutjerez-Rid je prvi put optužena za ubistvo iz nehata početkom prošle godine, uz optužbe za neovlašćeno menjanje dokaza kada je navodno odbila da pruži više informacija o spornim mecima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading