Rokenrol Kuća slavnih bira nove stanare: Maraja Keri na LISTI NOMINOVANIH!

Autor:

Zabava

11.02.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neko od njih ući će u istoriju tokom jeseni.

Rokenrol Kuća slavnih bira nove stanare: Maraja Keri na LISTI NOMINOVANIH!

Foto: Instagram.com

Rokenrol Kuća slavnih postaće bogatija za jednog člana, koji će se "starosedeocima" pridružiti na jesen.

Organizatori manifestacije objavili su da su, između ostalih, Šer, Leni Kravic, Šinejd O’Konor, Meri Džej Blajdž, Ozi Ozborn i Maraja Keri među nominovanim zvezdama.

Zvanična lista primljenih biće objavljena krajem aprila.

Keri, Šer, Kravic i Ozborn su među 10 nominovanih koji su prvi put u igri za ulazak u Kuću.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šer

Engleskom hevi metal muzičaru Oziju Ozbornu prethodno je odata počast zajedno sa bendom “Black Sabbath“, a sada mu je dato priznanje za solo karijeru. R&B zvezda Meri Džej Blajdž nalazi se na listi po drugi put.

Da bi bio kvalifikovan za nominaciju, umetnik ili bend mora imati objavljen prvi komercijalni snimak najmanje 25 godina pre godine u kojoj je nominovan.

- Ova izuzetna lista nominovanih predstavlja različite umetnike i muziku koju rokenrol Kuća slavnih slavi - saopštili su organizatori.

Članovi rokenrol Kuće slavnih su, izmežu ostalih, Tina Tarner, Bon Džovi, Alis Kuper, Erik Klepton, Dejvid Bouvi i druga poznata imena, koja su obeležila istoriju muzičke rok scene.

Kuća slavnih i muzej rokenrola nalazi se u američkoj državi Ohajo. Posvećeni su najvećih muzičarima rok scene, a prvi "stanar" postao je Čak Beri 1986. godine.

Konačna lista će biti objavljena krajem aprila. Ceremonija u Klivlendu, u Ohaju, prenosiće se uživo na kanalu Dizni +, a specijalna emisija biće emitovana na televiziji ABC, navodi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading